Harcban a dobogóért

2018.12.24. 07:43

A Haladás-Viktória FC a negyedik helyen fordul

A negyedik helyről várja a tavaszi folytatást a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgó­csapata.

Pum András

A magunk mögött hagyott bajnokságban nem jutott a felsőházi rájátszásba és az ötödik helyen végzett a női labdarúgó NB I-ben a Haladás-Viktória együttese. Simon Attila csapata a Magyar Kupából a fináléba jutásért vívott meccsen búcsúzott. Az idei bajnokságban a négy közé jutás, míg a kupában a döntőbe kerülés volt a cél. Nos, a szombathelyiek jó úton haladnak céljaik felé, előbbiben a negyedik helyen tanyáznak, utóbbiban az elődöntőbe jutottak.

– Az eredményességen kívül célként határoztuk meg a fiatal játékosok felfedezését és menedzselését, olyan játékstílus kialakítását, amellyel váratlan helyzetekben is képesek vagyunk reagálni egy adott helyzetre, no és minél több válogatottat szerettünk volna adni a különböző korosztályos csapatokba és a felnőttválogatottba – mondta Simon Attila, a Haladás-Viktória edzője. – Úgy érzem, a kitűzött célokat fél távnál sikerült teljesítenünk. A felnőtteknél kilenc, a korosztályos válogatottakban két játékosunk szerepelt. Ami magát a szereplésünket illeti, valamennyi csapatnak komoly ellenfelei voltunk, az erőnlétünkkel nem volt probléma, és taktikailag is rendben voltunk. Negatívumként egyedül a gyengébbnek vélt csapatok elleni mentális állapotunk hagyott kívánnivalót maga után, ezeken a meccseken valamiért kevésbé koncentráltunk. A labdabirtokláson alapuló támadójátékot erőltettük, ha pedig elveszítettük a labdát, rögtön visszazártunk. Úgy vélem, ez az elgondolás jól működött.

A nyáron Hollandiából hazatért Rácz Zsófia, a szombathelyiek vezére Fotó: Szendi Péter

Több jó meccsünk is akadt, külön kiemelném a Diósgyőr és az Astra elleni idegenbeli 3-1-es sikerünket. A győzelmek értékét növeli, hogy mindkét együttes riválisunk a dobogóért vívott küzdelemben. Egyénileg a kapusposzton Bíró Barbara kiváló teljesítményt nyújtott, jelenleg ő a legjobb kapus Magyarországon. Védőink rengeteget fejlődtek labdabirtoklásban és modern védekezésben, önmagához képest Kiss Zsófia átlagon felüli teljesítményt nyújtott, válogatott futballistáink – Balogh Henrietta, Tálosi Szabina, Fördős Beatrix – magas színvonalon futballoztak. A középpályán Rácz Zsófia hozzáállásával, teljesítményével nagy hatással volt a csapat játékára, Tóth Alexandra pedig több poszton is remekül helytállt. A támadósorban Siklér Kinga és Heike Manhart is sérüléssel bajlódott, hozzáállásukra nem lehetett panasz, góljaik és jó futballjuk viszont hiányzott. A fiatal Kovács Virág szépen fejlődött, a tavasszal az eddiginél több lehetőséget szeretnék adni számára.

A vasiak január 8-án kezdik el a felkészülést a március 10-én induló tavaszi szezonra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!