Kezdődik a kézilabda

2019.02.13. 21:11

A tavaszi szezon mérkőzéseivel folytatódik a női NB II.

A két hónapos téli szünet után a hétvégén már folytatódik az NB II-es női kézilabda-bajnokság. Az SZKKA II. a bajnoki címért küzd, a bükiek a dobogót célozták meg.

Tóth Gábor

Pődör Zoltán (szemből) csapata, az SZKKA U22 a bajnoki címért küzd

Fotó: Unger Tamás

Öt vasi csapat szerepel az NB II-es nyugati csoportban: Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22, Büki TK, Sárvárfürdő Kinizsi, Körmendi DMTE, Celldömölki VSE–Vulkánfürdő. Szombaton, a tavaszi szezon nyitányán Körmend–Mosonmagyaróvár (14.00), Komárom–CVSE (15.00), Bük–Győri ETO U22 (16.00) és Sárvár–SZKKA II. (17.00) mérkőzéseket rendeznek.

– Az első helyen állunk a tabellán, és ott is akarunk maradni, egyértelműen a bajnoki cím a célunk – szögezte le Pődör Zoltán, az SZKKA U22 edzője, a klub vezetője. – Ha minden a terveink szerint alakul, akkor a következő szezonban lesz egy NB I-es és egy NB I/B-s csapatunk – ezért dolgozunk nap mint nap. Azt azonban sajnálom, hogy a vasi NB II-es csapatnál nem viszonyulnak partnerként a törekvéseinkhez, sőt, amikor csak tudják, nehezítik a dolgunkat. Természetesen a jövőben mi is így állunk majd a dolgokhoz! Szombaton győzni utazunk Sárvárra.

– A keretben nem történt nagy mozgás, összességében rendben lezajlott a felkészülésünk, megpróbáltuk a legjobbat kihozni a lehetőségeinkből – fogalmazott Bölöni Roland, a tabella harmadik helyén álló Bük mestere. – Készen állunk a tavaszi rajtra. Talán nekünk a legnehezebb a sorsolásunk, hiszen az első négy meccsen négy élgárdával játszunk, hazai pályán a Győr U22 és a VKL SE Győr, míg idegenben az SZKKA U22 és a Mosonmagyaróvár U22 csapataival vívunk meg – e négy meccs eredménye majd megmutatja, hogy hányadik helyre pályázhatunk a bajnokság végén. Szeretnénk a dobogón végezni, ezért fogunk harcolni, kis szerencsével akár előrébb is végezhetünk jelenlegi helyezésünknél, de az sem kizárt, hogy lecsúszunk az éremről.

– Nehéz volt a felkészülés, sokan betegeskedtek, szinte soha nem dolgoztunk teljes létszámmal – jelezte Rozmán Gergő, a sárváriak trénere. – Pup Ramóna abbahagyta a játékot, érkezett kiegészítő embernek Peitli Viktória és Jávorics Daniella. Nardai Viktória továbbra is sérült, és Soós Réka is kihagyta a felkészülés nagy részét. Magasabb osztálybeli csapatokkal játszottunk edzőmeccseket, biztató eredményeket értünk el, de voltak alapvető hibák, amiket ki kell javítanunk. Az első három tavaszi fordulóban élcsapatokkal játszunk, mindegyik meccs nehéz lesz, és ezeknek az eredménye fogja meghatározni a további céljainkat a szezon hátralevő részére – de sűrű az élboly, szeretnénk megragadni a tabella elejében.

Pődör Zoltán (szemből) csapata, az SZKKA U22 a bajnoki címért küzd
Fotó: Unger Tamás

– A lányokkal január elejétől gőzerővel készülünk a rajtra – árulta el a Körmend rutinos játékosa, Kiskós Kitti, aki megbízott edzőként vezeti a szakmai munkát a klubnál. – Szerencsére nagyobb sérülés nem hátráltatott bennünket. Először a fizikai munkára helyeztük a hangsúlyt, majd az utóbbi hetekben a taktika kapott nagyobb szerepet. Bővült a keretünk, tavasszal már Faragó Lea játékára is számíthatunk, vele erősödött a csapatunk. A célunk a biztos bennmaradás. Az első fordulóban nem lesz könnyű dolgunk a fiatal mosonmagyaróvári csapat ellen.

– Igyekeztünk becsülettel felkészülni a tavaszi folytatásra, nem lehet panaszom a lányok hozzáállására – árulta el Salamonné Csótár Adrienn, a Celldömölki VSE-Vulkánfürdő edzője. – Farkas Alexandrától elbúcsúztunk, de Kazári Rita személyében egy régi játékosunk tért vissza hozzánk – akitől sokat várok, komoly erősítés az ő leigazolása. Szeretnénk odaérni a nyolcadik-kilencedik helyre. De ehhez az őszinél kiegyensúlyozottabb teljesítményre, több győzelemre lesz szükségünk. Készen állunk a folytatásra, sérültünk nincs. Szeretnénk komáromi győzelemmel nyitni a tavaszi szezont!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!