kikapott a piros-fekete csapat

2019.04.03. 22:17

Körmendi fiaskó a horvátoknál

Kikapott az Egis Körmend az Alpok Adria Kupa döntőjének első mérkőzésén Horvátországban. Az Adria Oil Skrljevo végig vezetett, és kilenc ponttal nyert az enerváltan játszó vasi együttes ellen.

Tóth Judit

Az Alpok Adria Kupa döntőjének első felvonását a Rijekához közeli Mavrinciben rendezték. Az Egis Körmend az Adria Oil Skrljevo vendégeként lépett pályára, a vasiakat néhány tucat szurkoló is elkísérte. A Körmend keretében ott volt Csorvási Milán is, aki pár napos kihagyás után felépült Achilles-ín-sérüléséből.

A horvátoknál Yacoubou volt az első kosárszerző, a Körmendnél Delas. Ezután nem a látványról szólt a játék, mindkét fél sok hibával játszott. A Körmend a vártnál gyengébben kezdett, nem igazán volt értékelhető akciója. Egy Hammonds-zsákolás jelentett csupán üde színfoltot. A vasiak enerváltsága ösztönzőleg hatott a horvátokra, akik a 4. percben Sarac három büntetőjével ugrottak meg először (9-4). Személyi hibák sokasága tördelte a játékot, ezekből rendszerint a Skrljevo jutott büntetődobásokhoz. Amelyeket jó százalékkal értékesítettek a horvátok, így araszoltak előre, míg a Zollner-csapat nem igazán jeleskedett pontszerzésben. A Körmend még a negyed hajrájában is félálomban volt, Ferencz triplája sem hatott kedvezőleg. A 8. percben Barnjak hárompontosával viszont már túllépte a tízpontos vezetést a házigazda (19-8), amit folyamatosan növelni is tudott. Az első kisszünetre 17 pontra hízott a hazai előny. A második etap elején Bradford asszisztja után Csorvási gyűrte a labdát a kosárba. Megint jött egy tripla Ferencztől, de ez kevés volt. Még mindig gyakran szólt a játékvezetői síp, így büntetőkkel tartani tudta előnyét a ­Skrljevo. A 14. percben egy újabb Csorvási-duplával került tízen belülre a Körmend (30-21), majd felzárkózott öt pontra is (30-25). De ez csak néhány másodpercig tartott, mert Sarac és Williams újra tíz pontra alakította a fórt. A negyed utolsó perceiben megemberelte magát a Körmend. Csorvási vezetésével egy pontra zárkóztak a piros-feketék a nagyszünetre (36-35).

A körmendiek közül Xavier Thames tudott leginkább élni a lehetőségeivel, nyolc mezőnykísérletéből hat célba ért Fotó: Szendi Péter

A hibák a második fél­idő elején sem maradtak el, Krstanovic, Sarac és Delas is célt tévesztett. Ezután javította botlásait a horvát csapat, a 25. percre hat ponttal vezetett (44-38), majd ismét tízen túlra került (49-38). A jó horvát sorozatot Lebo koronázta meg egy zsákolással, ezzel már a félszázon is átgördült a házigazda (51-38). Thames triplája után ismét belátható távolságba került a hazai együttes (57-51). A záró negyedben sem brillírozott a Körmend, de két pontra zárkózott (57-55). Ezután megint a horvátok szereztek komolyabb előnyt (66-55). A vasiak még a meccs végéhez közeledve sem tudták felvenni a ritmust, Williams két triplájára nem volt körmendi válasz. A végjátékban is gyengén muzsikált a Körmend, így maradt a hazai vezetés és végül a győzelem is. Folytatás – egy később egyeztetendő időpontban – Körmenden, ahol mínusz kilenc pontról indulnak majd a piros-feketék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!