Labdarúgás

2020.03.06. 20:05

A Soroksárnál a zöld-fehérek

A labdarúgó NB II. 27. fordulójában – vasárnap 14.30-kor – a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.

Pum András

Schimmer Szabolcs sérülése után újra pályára léphet

Fotó: Unger Tamás

A vasárnapi meccsen jó néhány korábbi csapattársával összefuthat Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. Igaz, egyikükkel sem a pályán. A soroksáriak ügyvezető igazgatójával, Dragóner Attilával, edzőjével, Lipcsei Péterrel, másodedzőjével, Dejan Milovanoviccsal Mátyus anno a Ferencvárosban hosszú évekig együtt futballozott. Ami a jelent illeti, a 34 pontjával a kilencedik helyen tanyázó fővárosi sárga-fekete együttes gyakorlatilag az FTC fiókcsapata. A Soroksárt több korábbi volt NB I.-es futballista is erősíti, így Gyömbér Gábor, Lőrinczy András, Kundrák Norbert, Pál András vagy éppen Orosz Márk. És kölcsönben az FTC néhány fiatalja, Csernik Kornél, Csonka András, Szerető Krisztofer is a fővárosiaknál szerepel.

Schimmer Szabolcs sérülése után újra pályára léphet
Fotó: Unger Tamás

Legeredményesebb játékosuk a hétgólos Lőrinczy Attila. A soroksáriak tavasszal odahaza 4-3-ra kikaptak az MTK-tól és 2-1-re a Budafoktól. Viszont 5-3-ra nyertek Nyíregyházán és 2-0-ra a Vác vendégeként Balmazújvárosban. A Haladás tavasszal veretlen, öt bajnokijából kettőt megnyert, háromszor döntetlent játszott, és csak egy gólt kapott. A 18. helyen álló zöld-fehérek tavaszi eredményeiknek köszönhetően már csak egy ponttal vannak lemaradva a bennmaradást érő, 17. pozíciótól. Ősszel a Soroksár 1-0-ra nyert a Rohonci úton.

– A Soroksár az osztály egyik legkreatívabb, támadószellemű, viszont kissé kétarcú csapata – mondta Mátyus János, a Haladás edzője. – Támadójátékuk nagyon erős, viszont hátul kissé bizonytalanok. Otthonában mindenképpen a Soroksár a meccs esélyese, ugyanakkor mi nagyszerűen szerepelünk, bízom abban, hogy hátul olyan stabilak leszünk, mint eddig. Elöl pedig támaszkodhatunk kreatív játékosainkra. Azzal viszont nem foglalkozunk, hogy adott esetben akár el is kerülhetünk a kieső helyről – a lényeg, hogy a bajnokság befejezése után legyünk a vonal felett. Nyilván jó lenne végre feljebb kerülni, de egyelőre a meccsre koncentrálunk és arra, hogy legalább egy pontot elhozzunk Soroksárról. Németh Márió rehabilitációját tölti, Németh Milán sérült, Schimmer Szabolcs viszont felépült combsérüléséből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!