labdarúgás

2020.03.02. 19:00

Mesterhármas után piros lap – Pályán az Illés-Haladás együttesei

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok legutóbbi fordulójában az Illés Akadémia-Haladás U15-ös és U19-es csapata is győzött. Utóbbi együttesben Szalay Szabolcs mesterhármast szerzett, majd kiállították.

Pum András

U14

Újpesti TE–Illés-Haladás 4-4 (1-3). – Budapest.

Illés-Haladás: Németh H. – HORVÁTH A. (Bonchis), Stefanics, Csörnyei, KOÓSZ – Bolla, Baranyai (Karvalics), BALIKÓ – Varga Á., KATONA, Takács-Földes (Laczó). Edző: Tóth Zsolt.

A mérkőzés elején egy nagyon szép akcióból megszerezte a vezetést az Illés-Haladás, ám az Újpest egyenlített. Ezt követően nagy offenzívát indítottak a szombathelyiek és kétgólos előnyre tettek szert. A félidő utolsó percében az újpestiek támadója szabálytalankodott Stefaniccsal szemben, ám a bíró általános meglepetésre a vasiak védőjét állította ki. A második félidő elején a vendégek ziccert hibáztak, míg az újpestiek két pontrúgásból elért találattal kiegyenlítettek. A hajrában szép egyéni akció végén újra a vasiak jutottak előnyhöz, ám a hosszabbításban a hazaiak ega-

lizáltak. A vendégek mutatott játékát és a küzdőszellemet dicséret illeti. Gólszerzők: Katona 3, Varga Á. (11-esből).

18. forduló, szombat, 15.00: Illés-Haladás–Mol Fehérvár.

U15

Újpesti TE–Illés-Haladás 1-2 (0-0). – Budapest.

Illés-Haladás: Olasz – Szabó L., MOZSÁR, Nagy R., Szemes – FRÁK, Szvoboda, Bonyhárd (Mayer) – Sági, Nagy Zs., PAPP (Ligeti). Edző: Kovács László.

A nagy szélben lejátszott mérkőzésen jobbára a küzdelem dominált. A szombathelyiek ezúttal nem futballoztak olyan jól, mint a legutóbbi meccsükön, ám nagy akarattal és lelkesedéssel játszottak, és két gyönyörű góllal megnyerték a találkozót. Gólszerzők: Sági, Papp.

18. forduló, szombat, 12.00: Illés-Haladás–Mol Fehérvár.

U16

Illés-Haladás–Debrecen 0-2 (0-1). – Szombathely.

Illés-Haladás: Simon B. – Németh, Tóth K., Muzsi, Vigh – Vert, SZABÓ B., Kovács P. (Kovács A.) – Kállai, Tama (Pataki), Horváth J. Edző: Sátori Barnabás.

A mérkőzés nagy részében a hazaiak domináltak, a vendégek kontrákra rendezkedtek be. A szombathelyiek mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani, míg a debreceniek egy oldalszabadrúgásból és egy büntetőből szerzett góllal mindhárom pontot elvitték.

19. forduló, szombat, 15.00: MTK–Illés-Haladás.

U17

Hét közben játszották: Puskás Akadémia–Illés-Haladás 5-1 (4-1). – Felcsút.

Illés-Haladás: Simon – Dezamits, Szabó B., Baranyai, Kállai – Palkó, Horváth R., Sipos (Heiter), Rosner – Markó (Pataki), Bunevácz. Edző: Németh Richárd.

Az első félidőben elkerülhető gólokat kaptak a vasiak, akik a második játékrészben már sokkal jobban futballoztak. Gólszerző: Horváth R.

A vasiak Debrecen elleni mérkőzése elmaradt, mert a vendégjátékosok lebetegedtek.

19. forduló, szombat, 13.00: MTK–Illés-Haladás.

U19

Honvéd–Illés Akadémia 1-3 (1-0). – Budapest.

Illés-Haladás: Schüld – Auer, Bokor, Debreceni, Balogh – Szecsődi, Illés (Bunevácz), Schuszter (Volter) – Kállai, Szalay, Csomós (Basics). Edző: Horváth Rudolf.

A bajnokesélyes otthonában jó játékkal, jó felfogásban futballozva, élményszámba menő gólokkal megérdemelt győzelmet aratott az Illés-Haladás. A vasi együttes valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott, Szalay – akit gólörömért, második sárga lappal kiállítottak – a mezőny legjobbja volt. Gólszerző: Szalay 3. Kiállítva: Szalay.

17. forduló, szombat, 11.00: Illés-Haladás–Puskás Akadémia. PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!