Labdarúgás

2020.05.12. 07:00

Takács Gábor kivette részét a feljutásból

Szombathelyi edzővel jutott fel az NB III.-ba az SC Sopron labdarúgócsapata.

Tóth Gábor

Takács Gábor még a Sopron edzőjeként

Fotó: SC Sopron

A Magyar Labdarúgó-szövetség a koronavírus-járvány miatt az amatőrbajnokságokat is félbeszakította. A Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályban az SC Sopron állt a tabella élén, amikor véget ért a pontvadászat – így kiharcolta az NB III.-as szereplés lehetőségét. A csapatot az ősszel a korábban a Haladásnál és Sárváron is dolgozó Takács Gábor irányította edzőként.

Takács Gábor még a Sopron edzőjeként
Fotó: SC Sopron

– Ősszel ültem le a soproni együttes kispadjára, a bajnoki címet céloztuk meg egy alapjaiban 17–20 éves játékosokból álló kerettel – árulta el Takács Gábor. – Kiváló körülmények között dolgozhattunk, például a városi stadionban edzettünk, meccseltünk. Az őszt veretlenül tudtuk le, éllovasként, pontelőnnyel adtam át a csapatot utódomnak a télen – az év elején ugyanis igent mondtam a győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia ajánlatára, ahol most az U17-es csapat edzőjeként dolgozom. A tavasszal egyébként már csak három mecset tudott játszani az SC Sopron, aztán félbeszakadt a bajnokság. Nagy élmény volt az NB I.-be frissen feljutott Budafok elleni magyarkupa-mérkőzés: 1-1-es döntetlent játszottunk, hosszabbítás után, 11-esekkel estünk ki. Azt is büszkén néztem végig, hogy visszatértek a nézők a lelátókra, átlagban rendre ezer drukker előtt léphettünk pályára. Örülök, hogy kivehettem a részemet a feljutásból – és továbbra is figyelek a csapatra, szurkolók a fiúknak. Győrben egyébként több szombathelyi szakemberrel dolgozhatok együtt, Artner Tamás az akadémia szakmai vezetője, de a kollégáim közé tartozik Bánfalvi Zsolt, Mitterstiller Csaba vagy éppen Hegyesi Zsolt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!