Atlétika

2021.02.15. 21:19

Megkezdték a HVSE súlyemelői is

Dobogóra léptek a Haladás VSE súlyemelői is az év első hazai kiemelt eseményén, a Baczakó Péter-emlékversenyen.

Horváth Erika

Fotó: HVSE

A Haladás VSE három női súlyemelővel vett részt a BKV Előre versenyén. A felnőttek 76 kg-os súlycsoportjában Polgár Mirjam 176 (74, 102) kilogrammos eredménnyel a harmadik helyet szerezte meg. A +87 kg-ban Gyürüs Barbara aranyat nyert 181 (81, 100) kilós eredménnyel. A juniorok 87 kilós súlycsoportjában lépett dobogóra Boros Viktória, első helyet könyvelhetett el 195 (85, 110) kilo-

grammal.

– Megkezdtük a versenyzést, bár még alapozunk, most még nem várható csúcsforma a versenyzőinktől, azt az áprilisi, moszkvai Európa-bajnokságra kell időzíteni – mondta az olimpiai ezüstérmes Márkus Erzsébet, a szombathelyi lányok edzője, a Haladás súlyemelő-szakosztályának vezetője. – Viszont jó erőfelmérő volt a felkészülés közben. Jelenleg úgy tűnik, hogy Boros Viki és Gyürüs Barbi kerül be tőlünk az Eb-csapatba.

Szombaton az idei első versenyét a Haladás, illetve a Vas Megyei Súlyemelő Szövetség is megrendezi. Ez egyrészt területi minősítő verseny lesz, másrészt Vas megye bajnoksága a Pannonsport Kupáért. És hamarosan, március 6-án esedékes a hagyományos Savaria Kupa Tóth Géza-emlékverseny is, amely szintén egy kiemelt viadal az Eb előtt.

Kiemelt képünkön: Balról Hencz Kornél a megyei súlyemelő szövetség elnöke, Boros Viktória, Polgár Mirjam, Gyürüs Barbara és Márkus Erzsébet edző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!