Vörösiszap

2010.10.10. 16:57

Katasztrófa-hiénák: meglopni készültek a valódi károsultakat

Az iszapáradat áldozatának adta ki magát, és mintegy 75 ezer forint értékű segélyt vitt el a helyi plébániáról öt környékbeli településekről érkezett személy vasárnap.

MTI

Vasárnap délelőtt, az egyházi szervezet adományosztásán jelentkezett segélyért egy 47 éves nő és 48 éves élettársa. Velük tartott egy szintén a környéken lakó 44 éves férfi 17 és 19 éves fiával. Az adományosztáson több szatyornyi tartós élelmiszert és tisztítószert pakolt össze a társaság. Amikor a segélyezésben segédkező munkatárs kérte, hogy adják meg nevüket, lakcímüket, valamint aláírásukkal igazolják az adomány átvételét mindössze a 47 éves nő töltötte ki a blankettát * mint később kiderült, hamis adatokkal.
   
A teletömött szatyrokkal a buszmegállóban várakozó társaságot a rendőrök igazoltatták. A 17 éves fiú és a nő először hamis adatokat adott meg, ezért személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelességek megszegése miatt indult ellenük eljárás. Mivel az igazoltatás során kiderült, hogy olyan Devecser környéki településeken élnek, amelyeket az iszapáradat nem érintett, valamennyiük ellen hivatalból eljárást indított csalás szabálysértés miatt az Ajkai Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik