Z-Generáció

2015.05.07. 17:38

Ne hidd el a netnek! (1.): Talking Angela

Mint tudjuk, az internet nagyon sok mindenre jó. De a hülyeség mindenhova eljuthat - főleg az internetre! Mondok is egy példát: ilyen az úgynevezett Talking Angela legendája.

Mehlhoffer Hanna

A játék lényege az, hogy egy fehér cicával beszélgetsz úgy, mint egy barátoddal. Biztos hallottatok róla egy páran, hogy a Talking Angela játék segítségével gyerekeket rabolnak el. Nos, lehet, hogy elsőre igaznak hallatszik, de elmondanám a részleteket. Szóval, egyesek azt állítják, hogy Angela szemében egy ember alakja rajzolódik ki, és a szemén keresztül figyel minket. Na már most: hogy figyelne a szemén keresztül, könyörgöm? Max a kamerán tudna minket figyelni, mert a szeme a képernyőn van. És egyébként is... egy pedofil (mert azt gondolják, hogy az) miért mutatná meg magát? Hogy mindenki rájöjjön, hogy figyeli őket, és letöröljék a játékot?

Van egy másik legenda, amely szerint Budapesten (vagy nem tudom, hol) békésen sétálgatott haza egy 12 év körüli lány az iskolából (megvolt neki a Talking Angela). Megállt mellette egy fekete, rendszám nélküli autó, kiszállt belőle két izmos fickó, és berángatták a kocsiba, de nem volt megfelelő, és kidobták. Azóta nem engedik ki a szülei egyedül az utcára, és a Talking Angelát is letörölte... Na, jó! Egy gyerekrablás is megtörténhet, és igen félelmetes, de nem a Talking Angela által! Egyébként a „gyakori kérdések" nevű oldal tele van ezzel a legendával, és az egyik felhasználó kijelentését is idézném: „én is kipróbáltam, tényleg személyes dolgokra kérdez és ha van előlapi kamerád, akkor automatikusan bekapcsol és a macska szemében látszódik hogy vesz téged...." Hát igen. Ezt írták. Én nem tudom, mit mondjak! Szerintem keressetek utána ti is! És írjatok, hogy mit gondoltok erről! [email protected]!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!