Z-Generáció

2015.08.18. 07:54

Hanna megmondja - Mit csinálj ha új suliba kerülsz?

Néha bizony előfordulhat, hogy másik városba kell, hogy költözzön a család.

Mehlhoffer Hanna

Ennek sok oka lehet: például, apa vagy anya egy másik városban kap állást (velem is ez történt), vagy csak egyszerűen megtetszik egy bizonyos város a családnak, és úgy döntenek, leköltöznek. Mindenesetre, ilyenkor teljesen új életet lehet kezdeni, nem csak a felnőttnek, hanem egy gyereknek, vagy egy tininek is. És az új élet fő okozója az új iskola. Hogyha az új lakhelyed nagyon messze van az iskoládtól, akkor bizony oda már nem tudsz járni! :D Egy új iskola rengeteg izgalmat tartogat: új épület, új tanárok és új barátok... Sok-sok új barát! Azonban az új iskolának megvannak az árnyoldalai is. Úgy gondolom, ha egy nyolc-vagy hatosztályosba mész, ott könnyebb a dolgod, mert ott a legtöbb ember új, és ugyanúgy nem ismeri ezt az iskolát, mint te. De hogyha egy általános iskolába mész, mondjuk, harmadikos korodban, és a negyediket már ott járod, szerintem ott jóval nehezebb a beilleszkedés, mert ott már mindenki ismeri a másikat, és lehet, hogy gondot okoz nekik egy újabb fő befogadása. De persze idővel ide is belehet illeszkedni, és te is az osztályközösség tagjává válhatsz. Adnék nektek pár tanácsot, hogy mit csinálj (szerintem), ha hamar akarsz új barátokat szerezni, és jó hírű lenni az új sulidban.

1. Legyél jófej, és nyitott! Ha valaki kedves, az úgy vonzza a barátokat, mint a mágnes a vasat. Beszélgess, akivel csak tudsz, ismerkedj meg mindenkivel! Legyél nyitott és barátkozz! Garantálom, hogy sok barátod lesz!

2. Igyekezz jól tanulni! Csináld meg mindig a házit (na, jó, ez most úgy hangzott, mint egy tanár xD), és válaszolj a tanár/tanárnő kérdéseire! Így a tanárok is kedvelni fognak!

3. Légy önmagad! Ne titkold, ki is vagy valójában! Ha megmutatod a valódi éned, több barátot szerzel majd, mint hogyha megjátszod magad!

Nos, ezek lennének a tippjeim. Sok sikert az új iskolához!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!