Zene

2015.05.21. 18:34

Tonhalas szendviccsel és tortával kínált minket Matyi és a Hegedűs

Meglepetés meglepetés hátán. Talán ezzel a mondattal lehet a leginkább visszaadni a lemezbemutatót. Kiderült, Egervölgyi Krisztián korát aranylemezeik számának és a legutóbbi lemezük megjelenése óta eltelt évek számának szorzata adja.

Budai Dávid

Komoly várakozásokkal telve ültem be a Matyi és a Hegedűs csütörtök délutáni sajtótájékoztatójára, mivel a sajtóanyag szerint egy médiatörténeti esemény részese leszek pillanatokon belül. Így is lett. Kiderült ugyanis, hogy az együttes hét éve nem adott ki lemezt és a most megjelent albumuk címe: Hetedik. Ekkor persze még nem sejtettem, hogy a lemezbemutató csak ürügy a nagy meglepetésre, de ne rohanjuk annyira előre.

Ha létezik egyáltalán olyan ember, aki nem ismeri Matyit (Mátyás Zoltán) és a Hegedűst (Egervölgyi Krisztián), az biztosan nem Szombathelyen él, hiszen a mulatós zene királyai bizony városunk szülöttei. Sőt itt is élnek, ráadásul az összes lemezüket is Szombathelyen vették fel, köztük a Hetediket is. Megtudtam, 13 éves pályafutásuk alatt öt arany és három platina lemezt zsebeltek be és mindezek mellé még egy Fonogram díjat is kaptak és hogy első slágerük a Necsi-Necsi című dal volt. Kiderült, a mostani lemez is hemzseg a slágerektől, a kiadó tulajdonosának Joshnak (Szarvas József), az albumról például, mi más, mint a hetedik szám a kedvence, a címét akárcsak a sajtótájékoztatón fedje itt is homály.

A srácoknak egyébként heti két-három bulijuk is van, emiatt több kérést is vissza kell utasítaniuk. Ennek oka, mint kiderült az, hogy a korábban lenézett műfaj, manapság a legmenőbb szórakozóhelyeken is teret kap. Így nemsokára minden bizonnyal hallható lesz a Zsuzsi néni, a Sejhaj Boldizsár, és a Kocsmadal is, hogy csak pár nótát említsek a Hetedikről.

A történelmi pillanatra sem kellett sokáig várni, a rövid zenetörténeti kitekintés után hamar kiderült, a tonhalas szendvicsek ezúttal csak előételként szolgálnak, a főétel maga a desszert lesz. A torta megjelenésével egy időben derült ki mindenki számára, hogy Egervölgyi Krisztián (Hegedűs) éppen ezen a napon ünnepli 35. születésnapját. Ezúton kívánunk mi is, boldog ötször Hetedik születésnapot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!