Zene

2016.09.11. 10:26

Már tíz éve húzzák – Jubilált a Pannon Cigányzenekar (videóval)

Szombaton este a büki Átriumban telt ház előtt tartotta meg tízéves jubileumi nagykoncertjét a Pannon Cigányzenekar.

Vadas Krisztina

Habár a hagyományok szerint nyárköszöntő koncertet szokott adni a zenekar, most az évfordulóra való tekintettel nyárbúcsúztató lett belőle – persze ez az értékéből mit sem von le. A helyszín is más volt az idén: a sportcsarnok helyett a szabadtéri Átriumban játszottak a közönségnek.

A 2006-ban alakult Pannon Cigányzenekar akkor 16 tagból állt, mára ez a szám 33-ra bővült. A zenekar azért jött létre, hogy ápolják a cigányzene, a magyar nóta, a népzene hagyományait, de az utánpótlás oktatására is nagy figyelmet fordítanak.

A Pannon Cigányzenekar szombat este az Átriumban olyan hangulatot teremtett, hogy mindenkinek borsózott a bőre – a hangzás, a látvány, a vendégművészek mind-mind olyan egységet alkottak, melyek végeredménye maga a varázslat.

Ezt a nagyszerűséget ismerte el az évforduló alkalmából Bálint András, a Vas Megyei Közgyűlés tagja, dr. Németh Sándor, Bük polgármestere és Tóth Tamás, a Büki Művelődési és Sportközpont vezetője, akik a nyitány után oklevéllel és elismerő szavakkal méltatták a zenekart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!