Zsennye

2015.08.15. 17:45

Kifogták és megfőzték - 272 kiló hal akadt horogra Zsennyén

Szombaton ötödik alkalommal rendezték meg a Zsennyei Halnapokat, amelyen ismét színes programok és finom falatok vártak kicsiket és nagyokat.

Vadas Krisztina

Délelőtt mindenki a versenyre nevezett horgászokért szurkolhatott. Idén huszonhatan mérettették meg magukat, közülük mindössze négyen maradtak fogás nélkül. Lendvai József 42 kg hallal kifogta magának az első helyet, tőle éppen csak lemaradt Zsohár Gábor, aki 40 kg zsákmányt szerzett. A harmadik helyen Bolla Zoltán végzett 26 kg hallal.

- Jól sikerült a horgászverseny, mind a huszonhat versenyző jól érezte magát. Az összes fogás 272 kg lett, ami az időjárási viszonyokhoz képest nagyon szép teljesítmény – mondta el a Vas Népének Goldmann Tamás, a Fish-Farm Sport Horgászegyesület elnöke.

A horgászverseny után újabb megmérettetés várt a csapatokra, ugyanis kezdődött a halfőző verseny. Három kategóriában lehetett nevezni: halászlével, harcsapörkölttel vagy -paprikással és egyéb halételekkel.

- 14 csapat főzött, akik mindent beleadtak, így nagyon finom ételek készültek – emelte ki Goldmann Tamás.

A délutáni programok a kisebbeknek kedveztek: Mutyi bohóc szórakoztató műsora után a budapesti Mesekocsi Színház adta elő Az állatok nyelvén tudó juhász című gyermekdarabot.

Este viszont már a fiatalok uralják a terepet. Az Ocho Macho minden bizonnyal fergeteges koncertje után tűzijátékot láthatnak, akik ébren bírnak maradni. Aki még ezután is bírja az iramot, az DJ Szunyoggal és Bluff-el bulizhat hajnalig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!