NB II

2024.04.30. 13:09

A Nyíregyházánál is van jobb csapat tavasszal az NB II-ben – vajon melyik?

Bajnokavatást is hozhatott volna a labdarúgó NB II 30. fordulója, de a Nyíregyháza 1-0-s vereséget szenvedett Ajkán, és így még a feljutást sem tudta bebiztosítani. Ezzel együtt nagy szomorúság aligha telepedett a nyírségi csapatra, amely a hét végén hazai pályán a Gyirmót ellen révbe érhet.

MW

Forrás: Nyíregyháza Spartacus FC Facebook-oldala

Az Ajka elnapolta a Nyíregyháza feljutását, miután saját közönsége előtt 1-0-ra megnyerte a labdarúgó NB II 30. fordulójának zárómérkőzését – derült ki az Origo oldaláról.

Forrás: Nyíregyháza Spartacus FC Facebook-oldala

Fásult volt a Szpari

A vendégek azzal a tudattal léptek pályára, hogy döntetlennel biztos feljutók, győzelemmel pedig a másodosztály bajnoki címét is megszerzik, ám mindkettőre várniuk kell, mivel Kenderes Zoltán egy óra játék után megszerezte a találkozó egyetlen találatát. A Nyíregyháza az NB II-ben az előző öt mérkőzésén nem kapott ki, de az Ajka ellen érződött, hogy fáradtsággal küzdöttek a nyíregyházi játékosok.

Picit fásultak voltunk, ez volt a harmadik mérkőzésünk rövid időn belül. Nem játszottunk jól, de ennek ellenére az első félidőben el kellett volna döntenünk a meccset

 – nyilatkozta Baki Ákos, a Nyíregyháza játékosa, aki hozzátette, hogy így otthon harcolják a bajnoki címet. A vezetőedző Tímár Krisztián is csalódott volt, de a szabolcsiak mesterét nem érte teljesen váratlanul az eredmény.

Nem tudtuk gyorsan járatni a labdát, és nem nyertük meg a párharcokat. Sokszor hosszú volt a csapat, és ezért nem működött a védekezésünk sem. A második félidőben sikerült rendezni a sorokat, ott jobban néztünk ki

– mondta el Tímár, aki szerint nekik volt több helyzetük.

Tímár Krisztián vezetőedző
Forrás: Nyíregyháza Spartacus FC Facebook-oldala

A Szpari edzője szerint a Vasas és Fradi ellen is sokat futottak, és az Ajka ellen is keményen dolgoztak a játékosai, de ma ez ennyire volt elég. Az edző szerint jobban kellett volna sáfárkodni a helyzeteikkel.

Aki ismer, tudja, hogy gyűlölök kikapni, és ezt nehezen viselem. Edzőként ezt meg kell tanulni jobban kezelni, és a játékosoknak is ezt mondom

– zárta mondandóját Tímár Krisztián, aki szerint a hétvégén meg fogják szerezni a bajnoki címet.

A Nyíregyháza sorrendben a Gyirmót (otthon), a BVSC, a Csákvár (otthon) és a Kozármisleny ellen folytatja, s nyilván az a cél, hogy mindjárt a következő fordulóban elérje a célját.

Ajkai csoda

Az ajkaiak oldaláról a vezetőedző Schindler Szabolcs elégedetten értékelt a győztes meccs után.

Jó meccset játszottunk, nagy küzdelem volt. A játékosok odatették magukat, jól felkészültünk a Nyíregyházából

– kezdte mondandóját az Ajka edzője, aki a csapat titkát is elárulta. Az ajkaiaknak 10 meccses veretlenségi sorozatuk van, most pedig az éllovast győzték le.

Jó a közösség, és sokat edzettünk, a téli felkészülés eredményei köszönnek most vissza

– mondta el Schindler Szabolcs, aki szerint senki nem számított arra, hogy ilyen tavaszi menetelést produkálnak.

Fél év előnyt adtunk az összes csapatnak. Az összképet tekintve mi szereztük a legtöbb pontot tavasszal. Minden meccs nagyon nehéz, nüanszok döntenek

– nyilatkozta az idény közben kinevezett vezetőedző.

Az NB II élcsoportja: 1. Nyíregyháza 67 pont/30 mérkőzés, 2. Vasas 58/30, 3. Győr 57/30, 4. Szeged 55/30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában