Időjárás

2024.04.23. 11:41

Nem csalás, nem ámítás: videón mutatjuk, ahogy ismét havazik a Kőszegi-hegységben

Vaol.hu

Forrás: Facebook/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

Éppen egy hete számoltunk be róla, hogy mindössze két nap alatt 15 fokot hűlt a hőmérséklet Vas vármegyében, sőt havazott is az Írott-kőn. A reggeli időjárás előrejelzésünkben arról írtunk, hogy szeles, csapadékos lesz a kedd, délutánra maximum 10 fokig melegszik fel a levegő hőmérséklete, sőt elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak vármegyénkre. Ezeknek tudatában talán nem is akkora meglepetés, hogy ismét havazik a Kőszegi-hegységben, bár azért tegyük gyorsan hozzá, április végén némileg szokatlan jelenség. 

A Kőszegi Időjárás Előrejelzés közösségi oldalán egy videó is megosztottak Kőszegi-hegységben található Kendig-csúcsról, amelyen jól látható, hogy valóban havazik, sőt már fehérbe is öltözött a táj. 700 méter felett 2-3 cm friss hótakaró hullott a térségben kedden, de ez még nem minden. Szerdán délutánra az Írott-kő környékén vastagabb hótakaró kialakulása várható.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában