Időjárás

2024.04.15. 19:25

Videó - Jégesővel érkezett meg a lehűlés Sopronba, Vas vármegyére is kiadták a riasztást

Vaol.hu

Forrás: kisalfold.hu

Jégesővel, széllel és felhőszakadással érkezett meg a lehűlés Sopronba, néhány perc alatt 5 fokot esett a hőmérséklet - írja a kisalfold.hu. A portál videót is közzétett az éppen aktuális helyzetről:

A Kőszegi Időjárás Előrejelzés közösségi oldalán arról írnak: kialakultak az első zivatarok, a piros góccal jelzett részeken hevesebb zivatarok is Ausztria keleti részén. Ezek a cellák fokozatosan haladnak délnyugat-északkelet tengelyen és helyeződnek át fokozatosan a keleti területekre. Ez várhatóan késő délután, kora este lesz hatással a mi időjárásunkra az Alpokalján, főként a Sopron-Kőszeg vonalon és attól keletre. Az első zivatarok Sopron környékén várhatóak.

Van esély szupercellás zivatarok kialakulására is a nap hátralevő részében, ezek környezetében kisebb területen viharos szél, jégeső, és hirtelen nagyobb mennyiségű csapadék lehetséges - áll a bejegyzésben.

A HungaroMet elsőfokú, vagyis citromsárga figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélyei miatt Vas vármegyére. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában