Előrejelzés

2024.05.03. 07:47

Három időjárási jelenség miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Vas vármegyére

Mutatjuk, hogy milyen időre lehet számítani pénteken vármegyénkben.

Vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

A HungaroMet előrejelzése szerint nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, viszont az északkeleti területeken többórás napsütés várható. Északkeleten, keleten fokozatosan megszűnik az eső, míg hazánk délnyugati felében ismétlődő jellegű számíthatunk esőre, záporesőre, néhol zivatarra, lokálisan a Dunántúlon hullhat kiadós mennyiség. A csapadékhajlam a nap második felében ott is csökken. A keleties szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik, de zivatarok környezetében is lehet szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 27 fok között alakul, a csapadékosabb délnyugaton mérhetjük az alacsonyabb, északkeleten a magasabb értékeket. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

figyelmeztetés
A három elsőfokú figyelmeztetésből az egyik.
Forrás: HungaroMet

Figyelmeztetések:

A HungaroMet három időjárási jelenség miatt is elsőfokú, vagyis citromsárga figyelmeztetést adott ki Vas vármegyére. Az egyik, csakúgy, mint egy nappal korábban a zivatarok veszélyei miatt volt szükséges: az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. A másik a felhőszakadások miatt, ebben az esetben az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Míg a harmadik riasztás okozója az eső, ugyanis 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik - írja a kopoyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában