Összefoglaló

2024.04.15. 10:13

Nyolc ittas sofőrt fogtak a vasi rendőrök a hétvégén, ketten balesetet is okoztak

Még mindig sokan nem számolnak az ittas vezetés kockázataival, és alkoholfogyasztást követően ülnek a volán mögé!

Vaol.hu

Forrás: MW/archív

Fotó: Csapó Balázs

Az elmúlt 72 órában a vasi egyenruhások nyolc olyan sofőrrel szemben intézkedtek, akiknél pozitív értéket mutatott az alkoholszonda. Közülük ráadásul ketten anyagi káros balesetet is okoztak, egyikük pedig jogosítvánnyal sem rendelkezett. A rendőrök velük szemben ittas járművezetés vétség miatt kezdeményeztek eljárást az illetékes rendőrkapitányságokon - írja a police.hu.

Magyarországon továbbra is a zéró tolerancia elve a mérvadó, vagyis a járművezetés megkezdése előtt a legcsekélyebb alkoholfogyasztás sem megengedett. Ennek oka, hogy a különböző közlekedésbiztonsági kísérletek egyértelműen bebizonyították, hogy a kis mértékű szeszesital-fogyasztás is kedvezőtlenül befolyásolja az észlelési és a reakcióidőt, hátrányosan hat a vezetési képességre.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetlegesen az utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is. Mivel az ittasság a vezető baleseti okok között szerepel, ezért a vasi rendőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak azok kiszűrésére, akik alkohol fogyasztását követően vesznek részt a forgalomban autójukkal, motorjukkal vagy éppen kerékpárjukkal.

Kérjük, hogy a saját és a közlekedés többi résztvevőjének biztonsága érdekében tartsák be a szabályokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában