Megemlékezés

2024.03.14. 14:24

Március 15. üzenete: álljunk ki az igazunkért és az álmainkért - A forradalom és szabadságharcra emlékeztek Celldömölkön - fotók

Ünnepi beszédekkel, koszorúzással emlékezett Celldömölk az 1848-as forradalom- és szabadságharc 176. évfordulójára csütörtökön.

Vaol.hu

Forrás: Giczi Sándor

A hagyományokhoz hűen Alsóságon kezdődött az ünnepségsorozat. - A ’48-as forradalmárok tudták, mit kockáztatnak, mivel fizethetnek, a legdrágábbal, az életükkel. Ennek ellenére sem hátráltak meg a Haza és a Magyarság előremozdítása érdekében – fogalmazott
Somogyi Ákos, a Celldömölki Városi Általános Iskola Alsósági Tagiskolája tagintézményvezetője.

A gyerekek műsora után a szabadságharcosok domborműve előtti téren folytatódott a megemlékezés. Fehér László polgármester ünnepi beszédében azt hangsúlyozta: - a kokárda jelenti a tavaszi ébredést, a szabadságvágyat. Jelenti az egyetértés, az egyet akarás ünnepét. - Tanulhatunk a márciusi ifjaktól, hiszen ők hittek abban, hogy kitartással, egyet akarással megvalósítható a közös cél, amit kitűztek maguk elé. Számomra március 15-e üzenete ez is: küzdjünk közösen a céljainkért, örüljünk annak, amit elértünk és küzdjünk azért, hogy a miénk is maradjon. Soha ne feledjük, hogy összefogással nagy dolgokra vagyunk képesek – húzta alá. Majd így folytatta: - Ma is a szabadság, az egyenlőség és a testvériség eszméi a legfontosabb értékek, amelyekre építhetjük a jövőnket. Felelősek vagyunk egymásért, egyénenként és közösségben, nemzetben egyaránt.

Amikor március 15-ére emlékezünk, nemcsak a múltra kell gondolnunk, hanem a mát és a jövőt is szem előtt kell tartanunk – zárta gondolatait Fehér László, Celldömölk polgármestere.

Az ünnepi műsorban közreműködött Pesti Arnold, a Celldömölki Városi Általános Iskola tanára, és a város általános- és középiskolás diákjainak csoportja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában