Hivatalos bemutatás

2024.03.13. 11:48

Ferencz Csaba kosárlabdázó is a Fidesz jelöltjei között Körmenden - frissítve

Bemutatták azokat a képviselő-jelölteket, akik dr. Szabó Barna polgármester-jelölt oldalán mérettetik meg magukat a június 9-i önkormányzati választásokon.

Tóth Judit

Választások: ők a Fidesz képviselő-jelöltjei

Fotó: Szendi Péter

Bebes István a múlt héten sajtótájékoztatón jelentette be, hogy huszonkét év után nem indul a polgármesteri tisztségért az idei önkormányzati választásokon. A FIDESZ-KDNP polgármester-jelöltje dr. Szabó Barna lesz, aki a Batthyány Örökségközpontban mutatta be képviselő-jelöltjeit, akik a június 9-i önkormányzati választásokon nyolc körzetben mérettetik meg magukat.

választás
Választás: bemutatták a jelölteket Körmenden
Fotó: Szendi Péter

Az egyes körzetben Nagy Gábor, a kettesben Ferencz Csaba, a hármasban Kiskós Ferenc, a négyesben Tóth László, az ötösben Faragó Gábor, a hatosban Horváth Tamás, a hetesben dr. Hadnagy Ádám, a nyolcasban Geosics László indul képviselőjelöltként.

A sajtótájékoztató elején dr. Szabó Barna hangsúlyozta: a képviselő-jelöltek kiválasztásában szabad kezet kapott Mint mondta, a jelöltek mindannyian lokálpatrióták, régi és új arcok is vannak, akik mindannyian egy szerethető és élhető Körmendért szeretnének dolgozni.

Nagy Gábor több mint hatvan éve Körmenden él, nős, két fia és két unokája van. Tapasztalt az önkormányzati munkában, volt városi képviselő, több ciklus óta a Vas Vármegyei Közgyűlés tagja, dolgozott idegenforgalmi, kulturális, sport, oktatási, pénzügyi és ügyrendi területen is bizottsági tagként, illetve elnökként. Ismeri az egyes körzet problémáit, mint mondta, különleges választókerületről van szó, amelyet a Rába szel ketté. Ide tartozik a Rábán aluli városrész, valamint a belváros.

Ferencz Csaba kosárlabdázó májusban lesz 39 éves. Huszonkét éve az Egis Körmend felnőtt csapatának tagja, 11 éve kapitánya is az együttesnek. A válogatott mezt 119 alkalommal ölthette magára. Édesapja ugyanannak a választókörzetnek volt a képviselője korábban, ahol most ő is indul. -Édesapám odaadással és tisztelettel végezte a munkáját, én is ezt szeretném követni, hogy Körmend még jobb város legyen – mondta a kettes körzet jelöltje.

Kiskós Ferenc tősgyökeres körmendi, világ életében a hármas számú választókerületben lakott, előbb a Táncsics Mihály utcában, majd a Bartók Béla lakótelepen, most pedig a Hunyadi utcában, így jól ismeri a körzetet. Harmincéves vezetői tapasztalattal rendelkezik, a Vas Vármegyei Közgyűlésben is tevékenykedett külsős tagként. 2021-ben Magyar Ezüst Érdemkeresztet vehetett át a közterületi szobrok felújítása terén végzett munkájáért. Egyik felmenője, Kiskós István 1914-től 1930-ig – a leghosszabb ideig – volt Szombathely polgármestere, jelszava Kiskós Ferenc számára is követendő példa: a várost önzetlenül kell szolgálni. Kiskós Ferenc nős, két gyermek édesapja, két unoka boldog nagypapája.

Tóth László régi-új képviselője lehet a körmendi testületnek, korábban - 2002-2006 között - volt már képviselő. Ő is tősgyökeres körmendi, nős, két gyermeke van. Három évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkezik, pénzügyi és felnőttképzési területen is dolgozott, 2016 óta társasház-beruházásokat is végez. Körmenden a Kauz-réten építtetett társasházakat a közelmúltban, jelenleg pedig a körmendi piacnál van egy 15 lakásos beruházása.

Faragó Gábor 55 éves, ebből 53 évet Körmenden töltött. Nős, három lánygyermek édesapja. Mérnöki végzettsége van, harmincéves vezetői tapasztalattal rendelkezik, két évtizede egy körmendi üzem vezetője. Korábban volt már tagja a képviselő-testületnek.

Horváth Tamás, 39 éves vállalkozó első ízben méretteti meg magát. A közigazgatás nem áll távol tőle, közel 3 évet a dolgozott kormánytisztviselőként a Körmendi Járási Hivatalban. Bízik abban, hogy csapatával eredményesen tud dolgozni a városért.

Dr. Hadnagy Ádám szintén tősgyökeres, patikavezető, szakgyógyszerész, közgazdász, egészségügyi menedzser, egy fia van. Háromszor indult a hetes körzetben, ismeri a problémákat. Mint mondta, út- és járdafelújításokra, a vízvezeték rendszerek karbantartására, a külső kórházi parkoló felújítására, a 208 lakásos tömbnél található játszótér állagmegóvására lenne szükség, emellett meg kell oldani a házorvosi alapellátás rendezetlen problémáit is.

Geosics László tapasztalt a önkormányzati munkában, több cikluson át volt képviselő, most Alsóberki, Felsőberki és Horvátnádalja városrészek képviselő-jelöltje lesz a júniusi választásokon. Nős, két gyermeke és négy unokája van. A jelöltségre dr. Szabó Barna felkérésére, rá való tekintettel mondott igent.

Zárszóként dr. Szabó Barna elmondta: jó szívvel ajánlja a körmendi választók figyelmébe a csapatát, korrekt és pozitív kampányt szeretnének a következő hetekben, hónapokban. 

A polgármester-jelölt hangsúlyozta: a munka oroszlánrésze október elsején kezdődik, megválasztásuk esetén tiszta szívvel szeretnének Körmendért dolgozni.

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában