Fejlszetés

2024.04.20. 11:38

A nyárig több utca is megújul Csepregen, de mi lesz a művelődési házzal?

Javában tart a párhuzamos parkolók építése Csepregen a Kossuth utcában. A művelődési ház felújításánál azonban gondok adódtak.

Horváth László

Fotó: Tarsoly Ádám

- A TOP Plusz élhető város pályázat kertében alakíthatjuk ki a párhuzamos parkolókat a Kossuth utcában – kezdte Horváth Zoltán polgármester. – Most ez lett az első ütem, ugyanis a munkákat egyeztettük a Magyar Közúttal. Itt pozitívum, hogy az ő beruházásukban útburkolat újul meg. A közel kétszázméteres szakaszon egyeséges, városias utcakép jön létre, a mai kornak megfelelő lesz. A képviselő-testület legutóbbi nyilvános ülésén döntött arról, hogy a projekttel egyidejűleg mind a két oldalon letérköveztetjük a járdát. Újrafásítás is lesz, a mostani szabályoknak megfelelő zöld növényzetet telepítünk. Figyelni kell a gázbekötésekre, az elektromos- és a távközlési kábelekre, ugyanis a gyökérzet nem tehet kárt a hálózatokban.

Megtudtuk, a polgármesteri hivatal torkolatától Bük felé lesz aszfaltozás. A négyes útkereszteződésben, a gyalogosok biztonságára odafigyelve új gyalogátkelő létesül.

- Úgy számolunk, május közepéig befejeződnek itt a munkák, utána a Bognár Ignác utca következik – folytatta a polgármester. – Tartjuk magunkat az ütemtervhez: megoldjuk a csapadékvíz-elvezetést és újra aszfaltoztatjuk az útburkolatot. Az óvoda és iskola előtt a gyerekek, diákok védelme és a forgalom lassítása érdekében bukkanókat építenek.

A fejlesztésekhez kapcsoló hír, hogy sajnálatos fejlemények történtek a Petőfi Sándor Művelődési Ház felújításánál. Az ügyben a hét közepén rendkívüli, zárt ülés tartott a képviselő testület. Horváth Zoltán arról számolt a közösségi oldalán, hogy megtorpantak a munkálatok.

- A testületi ülésen a képviselő-testület felhatalmazott arra, hogy folytassak tárgyalásokat a kivitelezővel a beruházás előrehaladásával kapcsolatosan – olvasható a bejegyzésben. - Amennyiben úgy ítélem meg, tegyem meg a szükséges intézkedéseket a beruházás mielőbbi tovább folytatása érdekében, akár a jelenlegi, akár új kivitelező bevonásával. Önkormányzatunk minden erejével azon lesz, hogy a lehető leggyorsabban megvalósuljon a tervezett felújítás és Csepreg város lakossága, civil szervezetei és maga a csepregi kultúra is mielőbb egy megújult és korszerű művelődési házzal gazdagodhasson.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában