Összeült a testület

2024.04.28. 08:00

Egy új kerékpárút és egy családi szabadidőpark is napirendre került a sárvári testület ülésén

Vaol.hu

Forrás: Facebook/Sárvár Lendületben

Megtartotta áprilisi ülését a sárvári képviselő-testület. Sárvár tűzvédelmi helyzetéről, a Sárvári Hivatásos Tűzoltóság 2023. évi tevékenységéről Csende Sándor tűzoltó őrnagy számolt be. A tűzoltási és műszaki mentési tevékenységük 87 településre terjed ki, tavaly 463 vonulást hajtottak végre. A tűzesetekhez történő riasztásuk mintegy 65 %-kal csökkent, a műszaki mentések száma közel 18 %-kal nőtt - olvasható a város közösségi oldalán.

Átfogó értékelést hallgattak meg a képviselők a sárvári önkormányzat 2023. évi gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatainak ellátásáról. Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a szociális és gyermekvédelmi támogatások – a pénzbeli és természetbeni ellátások - eljussanak a rászorulókhoz. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre 43 gyermek volt tavaly jogosult. Rendkívüli települési tanévkezdési támogatásban 37 család 65 kiskorú gyermeke részesült. 2023-ban 503 gyermek volt jogosult ingyenes étkezésre, ebből 45 bölcsődés, 417 óvodás, 41 általános iskolai tanuló volt. Az önkormányzat képviselő-testülete a gyermekjóléti alapellátások keretében gyermekjóléti szolgálatot működtet. A sárvári gyermekek napközbeni ellátását a Sárvári Cseperedő Bölcsőde biztosítja a közelmúltban felújított és bővített épületében, ahol jelenleg 94 kisgyermeket gondoznak.

Elfogadták Sárvár Város Önkormányzata 2023. évi költségvetési gazdálkodásáról szóló rendeletet. Tavaly mintegy 7, 7 milliárd forintból gazdálkodott a város. Az intézményhálózat működtetése, az igazgatási, kommunális- és városüzemeltetési feladataink ellátása, az előző évekhez hasonlóan magas színvonalon történt. A városban élők biztonságát és kényelmét szolgáló fejlesztések megvalósítása a tervezett ütemezés szerint haladt. A Berzsenyi utca, az Újhegy utca, a XIII. város utca egy szakaszának felújítása, egyéb útépítési, út-és járdafelújítási munkálatok befejeződtek. Az Élhető településfejlesztési projekt keretében az Alkotmány utcában elkészült a parkoló. Megvalósult a Szatmár utcai óvodai fejlesztése, a Tüdőgondozó épületében gyermekorvosi rendelők kialakítása. Az eredeti költségvetésben tervezett likviditási célú folyószámlahitel felvételére nem volt szükség.

A sárvári önkormányzat pályázatot nyújt be a Hegyközség területén - a Celli utca Sótonyi és Pohárszárogató utcák közötti szakaszán - gyalogos és kerékpáros összeköttetés kiépítésére. A beruházás megvalósításához tulajdonosi hozzájárulást kell kérnie a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vagyonkezelésében lévő ingatlanokra. A fejlesztéssel mind a gyalogos, mind a kerékpáros közlekedés biztonságosabbá válik a Hegyközségben. 

Pályázatot nyújt be a sárvári önkormányzat az „Aktív turizmus fejlesztése” tárgyában a TOP Plusz keretében megjelent felhívásra. Sikeres pályázat esetén lehetőség nyílik a Sárvár Aréna mögött egyhektárnyi területen kerékpáros megállópont, kiszolgáló épület és egy minden generáció igényeit kielégítő családi szabadidőpark kialakítására. 

A képviselő – testületi ülésen jóváhagyták a Dr. Palatka János és Dr. Izer Ildikó csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosokkal kötendő feladatellátási szerződéseket. Dr. Palatka János lett az 1-es és a 3-as számú gyermekorvosi körzet orvosa, Dr. Izer Ildikó a 2-es számú körzet betegeit látja el. A két gyermekorvos munkáját továbbra is három ápoló segíti, így Varga Noémi, Némethné Márfi Tímea és Szukopné Soproni Izabella. 

A város gyermekorvosi ellátását érintő legfontosabb változás, hogy 2024. május 3-tól már az új – Rákóczi Ferenc utca 21. szám alatti – rendelőben lesznek elérhetőek a gyermekorvosi rendelések. A rendelők telefonszámai és e-mail címei változatlanok, azonban a rendelési idők változni fognak. A sárvári önkormányzat fontosnak tartja a gyermekek biztonságos és magas szintű orvosi ellátását, amelyet a gyermekorvosok és az új rendelők garantálnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában