Foglalkozás

2024.04.20. 10:00

Gyalogoljunk minden nap! – Hatalkalmas kurzust hirdet Szombathelyen az EFI

Hatalkalmas térítésmentes gyaloglókurzust hirdet Szombathely és Járása lakossága részére a Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda.

Tóth Katalin

Forrás: Pexels

A foglalkozást, amelynek célja az izomzat erősítése, az állóképesség fokozása, az ízületi és gerincproblémákkal küzdők fájdalmainak csökkentése, valamint a stresszoldás mindenkinek – a 9-től 99 éves korosztálynak – ajánlják. A foglalkozások április 26-tól péntekenként 18-tól 19 óráig tartanak a Csónakázótónál Németh Kata edző vezetésével. A szervezők korlátozott számban túrabotokat biztosítanak. Várják azok jelentkezését is, akiknek már van túrabotjuk, tudtuk meg Szákovics-Varga Ildikó irodavezetőtől, aki a gyaloglás előnyeiről, a testedzés fontosságáról is beszélt. A testedzés megemeli az endorfinszintet, ami csökkenti a fájdalomérzetet, örömérzést kelt, hangulat-, és energiaszint-javító. 

Forrás: VN

Ha kialakul a fittség érzés, az pedig nagyban megkönnyíti a mindennapi tevékenységeinket, munkavégzésünket. A napi legalább 25-30 perc aerob, ritmusos, egyenletes testmozgás testi-lelki harmonizáló folyamatokat indít meg. Már 3 perc gyaloglás csökkenti a vérnyomást, 5-10 perc serkenti a gondolkodást, javítja a közérzetet, az étkezés utáni 15 percet gyaloglás szabályozza a vércukorszintet, további plusz percek segítik az optimális testsúly elérését, 40 perc gyaloglás pedig megelőzi a szívbetegséget. A kurzusra regisztrálni a 94/319-820 telefonszámon vagy e-mailben az [email protected] címen lehet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában