A teremtés védelme

2024.04.28. 15:00

Közösségi kerttel szépítik a Szent Anna Ház környékét

Az intézmény környezettudatos közössége mostantól még közelebb kerül a természethez, hiszen egy közösségi virágoskert létrehozásába fogott. Adományozni ér, várják a szebbnél szebb növényeket és virágokat, amit együtt ültetnek el a ház körül.

Csabai Bernadett

Folyik a munka a közösségi kertben

Fotó: © Cseh Gábor

A Szent Anna Ház szinte minden héten előrukkol valami újdonsággal, hogy változatosabbá tegye a tagok életét. A közösségi kert ötlete mindenkit lelkesített. A teremtés védelme iránti elkötelezettség mellett a közösség tagjai szerették volna saját kezükkel is hozzájárulni a zöldebb és virágosabb környezet létrehozásához. Így a virágládák hamarosan friss földdel teltek meg, és a tagok által felajánlott virágokat és növényeket elültették – olvasható az intézmény közösségi oldalán.

Vass Péter, a Szent Anna Ház szakmai vezetője és Vali néni épp ültetik a legújabb felajánlásokat a közösségi kertben
Vass Péter, a Szent Anna Ház szakmai vezetője és Vali néni épp ültetik a legújabb felajánlásokat a közösségi kertben
Fotó: © Cseh Gábor

 

Már el is ültették az első magokat a közösségi kertben

A kertet az Ölbői Szent Miklós Gyógyfüves Házból érkezett csokimenta és borsmenta növényekkel avatták fel. Ezek a gyógynövények nemcsak szépségükkel, hanem gyógyító erejükkel is gazdagítják majd házat. Sok más felajánlás is érkezett, a fentebbi képen épp elültetik a ház egyik gondozottja, Vali néni által adományozott eper mentát.

Hamarosan szerveznek egy Növény- és Magcsere Programot is a házban, hogy még több színt és változatosságot csempésszenek a kertbe. Az esemény két alkalomból fog állni: az elsőnél az érdeklődők megbeszélik, ki milyen növényekre vágyik, majd a következő alkalommal sor kerülhet magok és növények cseréjére vagy adományozására.

A virágok és növények ápolása közben a közösség tagjai nemcsak a természet szépségeit, hanem egymás társaságát is élvezhetik, és együtt tehetnek a szebb környezetünkért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában