Választás 2024

2024.04.22. 20:30

34 éve hivatalban – Rekorder vasi polgármestereket kérdeztük: indulnak a választáson?

Horváth László

Tizenegy olyan vasi polgármester van hivatalban, akik 1990 óta töltik be a faluvezetői posztot. Őket kerestük meg, azt kérdezve tőlük, indulnak-e vagy sem a júniusi önkormányzati választáson a polgármesteri posztért.

Vasi
Vasi polgármestereket kérdeztünk
Forrás: VN-archív

A rekorder vasi faluvezetők

Patyi Elemér, Bögöte: - 34 év mégiscsak negyedfél évtized, eljött az idő, hogy átadjam a helyet a fiataloknak. A következő választáson már nem indulok. A rendszerváltozás után új dimenzióba került a falu, fejlesztési folyamat ment végbe Bögötén – mondta a polgármester. – Kiépült a közműhálózat, elvégeztük az intézmények felújítását, megszépült a település arculata. Mindez nem sikerülhetett volna, ha az elmúlt 34 évben nem támogat a mindenkori képviselő-testület, a lakosság.

Megtudtuk, a jövőben szeretne többet lenni a családjával, hódolni a kedves hobbijának, a golfozásnak.

Annár István, Rábatöttös: - A ciklus végén elérem a 65. évemet, nyugdíjba vonulok, és nem indulok a polgármesteri posztért.

Krenner Róbert, Csempeszkopács: - Igen, indulok a polgármesteri posztért. Az elmúlt 34 évben számos fejlesztést sikerült befejeznünk. Szép, rendezett, lakható falu lett a miénk. A városias környezet létrejöttéhez már csak kevés dolog hiányzik. Kiépült a közműhálózat, megújultak az intézményeink, a kerékpárút. Átadás előtt áll a korszerűsített faluház, a rendbe tett külterületi utak. A boltunkat sikerült megmentenünk, közösen egy újat építettünk. Bízom benne, a következő ciklusban lehetőségünk lesz a helytörténti múzeum felújítására. Az önkormányzatunk nyugodtan működik, a képviselők azt közölték, indulnak a választáson. Azt mondtam, ha együtt maradunk, akkor jómagam is jelöltetem magam – zárta Krenner Róbert.

Fukszberger Imre Lóránt, Csehimindszent: - Ha minden jól megy, akkor jövő februárban nyugdíjba megyek, a ciklus végén befejezem a polgármesteri szolgálatot. A legbüszkébb talán arra vagyok, hogy minden infrastruktúra kiépült településünkön. Sikerült megteremtenünk a Mindszenty-kultuszt. Az emlékházban a tárlatvezetést a jövőben is folytatom, egyáltán nem leszek szomorú, ha emiatt kevesebbet lehetek majd a szőlőben!

Pál László, Hegyhátszentmárton: - 65 éves elmúltam, úgy érzem, mindent, amit lehetett, megtettem az elmúlt 34 évben. 41 évet dolgoztam a körmendi gyógyszergyárban, több mint három évtizedet töltöttem az ivánci sportkörnél. Ősztől nyugodtabban fogok ébredni, nem lesz rajtam a faluvezetői nyomás, hogy éppen mit kell intéznem, milyen problémákat kell megoldani. Szeretnék majd többet lenni a természetben, gombászni. A családi házunk körül is mindig van tennivaló, azaz unatkozni nem fogok.

László Ervin, Nemeskocs: - Úgy döntöttem, 34 év után visszavonulok a polgármesterségtől.

Nagy Károly, Nyőgér: - Indulok a polgármesteri posztért, szeretném folytatni a munkát. Bár 72 éves vagyok, lélekben sokkal fiatalabbnak érzem magam. A következő lenne a kilencedik ciklusom, az utolsó két választáson egyedül voltak jelölt. Amikor 34 évvel ezelőtt megválasztottak, sok kérdőjel volt bennem, de aztán idővel kellő tapasztalatot szereztem. Az elmúlt időszakban folyamatosan újítottuk fel az utakat, a járdát, megszépült az orvosi rendelő. Központi óvoda a miénk, ennek fenntartása kiemelt feladat. Nagy célunk a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése. Reméljük, lesz megfelelő pályázati lehetőség a következő években.

Nagy István: - Indulok a polgármesteri posztért.

Markó Sándor, Szatta: 34 évvel ezelőtt indultam először a polgármester választásokon, a több mint 3 évtized tapasztalatinak, az emberek folyamatos támogatásának köszönhetően, továbbra is érzek magamban affinitást, szeretnék elindulni a polgármesteri választáson, továbbra is szeretném méltóképpen képviselni szülőfalum lakóinak érdekeit. 

Olyan kis településen, mint a miénk, a napi működés biztosítása mellett, mindig feladatot ad az élhetőbb környezet kialakítása, példaértékű közösségünk erősítése.

- 1990-ben, a legfiatalabb vasi polgármesterként választottak meg – mondta a faluvezető. – A nálam jóval idősebbek, az akkori szülői-, nagyszülői korosztály is rám szavazott, megbíztak azzal, hogy képviseljem őket, felszólaljak az érdekükben, tegyek értük. Huszonhárom éves voltam akkor, igyekeztem tanácsot kérni az idősebbektől. Most pedig én léptem a nagyszülői korba, idősebb társaink és kostársaim mellett már a gyerekek, az unokák kérnek fel, hogy tegyem dolgom. 

Szabó József, Vasszilvágy: - Nem egyik pillanatról a másikra döntöttem úgy, hogy nem indulok a polgármesteri posztért. Úgy gondolom, amit vállaltam, a szolgálatot tisztességgel végig csináltam – mondta a leköszönő faluvezető. – A polgármesteri ciklusaim alatt, a három országgyűlési képviselővel is jó kapcsolatot ápoltam, az ő segítségükkel fejleszthettük falunkat. Büszke vagyok, hogy Bük közreműködésével kiépült a szennyívízcsatorna-hálózat, az útjaink 95 százaléka aszfaltozott. Bízom abban, hogy sikerül megtalálni az utódomat egy arra érdemes vasszilvágyi személyében.

Balogh Ernő, Velemér: - Egyelőre nem döntöttem - nem tudom a biztos választ arra kérdésre, hogy indulok-e vagy sem a választáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában