Önnek, sikerült volna?

2024.05.06. 16:00

Megkezdődött a magyar nyelv és irodalom érettségi - Mutatjuk a megoldásokat - videó

Országszerte megkezdődtek az írásbeli érettségik: hétfőn a közép- és emelt szintű magyarérettségivel startolt a vizsgaszezon.

Vaol.hu

Aki vizsgázik: Németh Mátyás

Fotó: Unger Tamás

Vas Vármegyében május 6-án, hétfőn magyar nyelv és irodalom tárgyból a vármegyében középszinten 1873 vizsgázó, emelt szinten 70 tanuló tette próbára tudását.

Az I. feladatlap egy szövegértési-nyelvi és egy irodalmi feladatsort tartalmaz. A vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatták be a feladatok megoldására. A szövegértési feladatsor egy, esetleg két (egymással összefüggő) ismeretterjesztő szövegből, publicisztikai műből vagy ezek részletéből áll. Az irodalmi feladatlap a tanulmányok alatt megszerzett irodalmi tájékozottságot méri. 
Ezután osztható ki a II. feladatlap, amely egy műértelmező szöveg alkotását várta el a vizsgázóktól: ez - a vizsgázó választása szerint - lehet egy mű értelmezése vagy témakifejtő esszé. A választott feladat megoldásának elvárt terjedelme 500-800 szó.

Mutatjuk, a nem hivatalos megoldásokat:

Hétfőn reggel a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumba látogattunk el. Riportunk ITT érhető el >>

 Május 7-én matematikával folytatódik az érettségi, amelyből középszinten 1770, emelt szinten pedig 159 diák vizsgázik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában