Komfortosabbá teszik a gyógyítást

2024.05.10. 20:00

Összefogott a vadásztársadalom: három új eszköz a gyermekosztálynak

Szűk nyolcmillió forint gyűlt össze a 2023-as jótékonysági vadászat vasi állomásán. Az összegből vásárolt adományokat pénteken adták át a Markusovszky Kórház gyermekosztályán.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Hatékonyabbá, és ami legalább ilyen fontos, komfortosabbá teszi a kezeléseket a kis betegek számára az a három új műszer, amelyhez az Országos Jótékonysági Vadászaton keresztül jutott a Markusovszky Kórház - mondta köszöntőjében Stánitz Éva mb. főigazgató, orvosigazgató.  Dr. Lazáry György főorvos kifejtette: 21. századiává, klinikai szintűvé vált a gyógyítás az eszközöknek köszönhetően. Beszerzés alatt van az a mikroszkóp, amely lehetővé teszi a húgycső és a húgyhólyag belső vizsgálatát a gyermekeknél, eddig kevésbé pontos, más képalkotói eljárásokat használtak e célból. Az elektromos sebészkést az új gyermekambulancián állítják munkába, így kisebb műtétek miatt nem kell kórházba feküdniük a kicsiknek. A pulmonológiai betegek kezelését pedig egy légzésfunkciót figyelő eszköz teszi könnyebbé. 

- Vadászati értelemben az ország egyik legkisebb vármegyéje Vas, mégis a legnagyobb szívű emberek lakják - hangsúlyozta Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Beszédében rámutatott: a 2023-as jótékonysági vadászaton országos összesítésben több mint 51 millió forint gyűlt össze. Az elmúlt 11 év alatt 221 millió adott ez az összefogás a magyar egészségügy számára. Az összegből több mint négyszáz eszközt vásároltak a gyermekosztályok számára - mindig azt, amire az adott intézménynek a legnagyobb szüksége volt. Fontosnak tartotta kiemelni azt is: a vasi vadászokat a legnagyobb köszönet illeti. Messze példaértékű az az összefogás, ami itt megvalósult.  
 

Gagyi István, az Országos Magyar Vadászkamara Vas Vármegyei Terület Szervezetének elnöke szerinte az akció jó alkalom arra is, hogy a vadásztársadalom megítélését javítsa. 

Kondora Bálint, az Országos Jótékonysági Vadászat program Vas vármegyei nagykövete köszönetét fejezte ki valamennyi vadászó és nem vadászó támogatónak. Sokan meglátták ugyanis benne a lehetőséget, és a jó ügy mellé álltak. Az összegyűlt összegyűlt adomány értéke több mint egymillió forinttal meghaladta az előző évit - ennél jobb célt az idénre sem kívánhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában