Választás 2024

2024.05.12. 12:04

Plakátbotrány: Horváth Gábor szerint ki kell vizsgálni, nem történt-e hűtlen kezelés

Plakátbotrány Szombathelyen: 30 napja van az Agora Savaria NKft. felügyelőbizottságának, hogy határozatot hozzon az ügyben - tudatta Horváth Gábor. A városi képviselő szerint ki kellene azt is vizsgálni, nem történt-e hűtlen kezelés.

Vaol.hu

Horváth Gábor képviselő az Agora feb-tagja, a plakátügyről közösségi oldalán tájékoztatott

Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

"Az áprilisi közgyűlésen dr. Szendrő-Németh Tamás az Agora Savaria Kulturális és Médiaközpont FEB-tagjaihoz érkezett levelét követően vizsgálatot kezdeményeztem" - kezdte szombati Facebook-bejegyzését Horváth Gábor önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP), az önkormányzti tulajdonban álló gazdasági társaság felügyelőbizottsági tagja. 

Éljen Szombathely
Hetek óta tart a plakátbotrány Szombathelyen 
Fotó: VN

Véleményem szerint az Agora és a Szova által közpénzen megjelentetett közterületi hirdetéseivel nem az önkormányzat közgyűlése által elfogadott határozatot hajtja végre. A megjelent hirdetések az Éljen Szombathely! fedőnevű baloldali pártkatonákat magába foglaló egyesület kampányát támogatják

- írta Horváth Gábor, hozzátéve: felmerül a tiltott kampányfinanszírozás gyanúja. 

A szombathelyi önkormányzati tulajdonban álló gazdasági társaságok számos hirdetése és a baloldali jelölő szervezet, az ÉSZ választási plakátjai között feltűnő a hasonlóság: a témával lapunk is foglalkozott itt és itt. 

Horváth: Az ÉSZ honnan tudott ennyi pénzt összeszedni a kampányára?

A fideszes képviselő emlékeztetett a Vas Vármegyei Területi Választási Bizottság csütörtöki határozatára, amit Illés Károly frakcióvezető (Fidesz-KDNP) kifogása alapján hoztak meg. Mint arról írtunk, a benyújtott dokumentumokat továbbítják az ügyben hatáskörrel rendelkező Állami Számvevőszék számára. 

Azon az állásponton vagyok: ki kellene vizsgálni azt is, nem történt-e hűtlen kezelés az ügyben? Vajon az ÉSZ honnan tudott ennyi pénzt összeszedni a kampányára?

- közölte Horváth Gábor. Hozzátette azt is: "A szombathelyi baloldalnak nem elég a saját kampányára elköltött iszonyatos mennyiségű pénz, még a szombathelyiek pénzét is felhasználhatja". 

Neményék évekig eljátszották, hogy nincs pénz semmire, ezért kiárusították a szombathelyiek vagyonát. A választások évében hirtelen mindenre is lett pénz. Ébredj, Szombathely!

- fogalmazott az önkormányzati képviselő. 

A plakátügyben hoz-e határozatot a feb a választásokig?

László Győző
Dr. Szendrő-Németh Tamás levele után dr. László Győző, az Agora feb elnöke is megerősítette: lesz vizsgálat az ügyben  
Fotó: VN-archív

Megtudtuk azt is: az Agora Savaria NKft. felügyelőbizottsága - az összes beérkezett adat értékelése után - 30 napon belül hoz határozatot. A László Győző alpolgármester által elnökölt testület csütörtökön - május 9-én - ülésezett. Köztudott, június 9-én tartják az önkormányzati választást. 

Feb-vizsgálat során szúrták ki a gyanús bankkártya-használatot is

Kétségtelen: a médiaközpont felügyelőbizottsága lelkiismeretesen végzi munkáját. Emlékezetes marad, hogy 2020. januárjában egy feb-vizsgálat során szúrták ki azt a három gyanús esetet (aggályos bankkártyahasználat és szállodai számlák), ami után Nemény András polgármester belső vizsgálatot indított. Az akkori  - 2019-ben a baloldali többség által kinevezett - ügyvezető igazgatónak távoznia kellett és büntetőfeljelentés is született az ügyben. A szombathelyi médiaközpont és az Agora összeolvadása ezt követően történt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában