Mikszáth, Moliére, Rejtő

2024.05.09. 19:03

Alföldi, Béres, Telihay - Meghirdette az új évadot a csúcsra járó Weöres Sándor Színház

Egymásra talált a színház és a közönség – mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Szabó Tibor, a szombathelyi WSSZ  igazgatója, aki 2021 februárja óta vezeti a színházat, de a mostani az első teljes, „zökkenőmentes” évada.

Ölbei Lívia

Forrás: WSSZ

Úgy tűnik, a művészeti elképzelések beértek, a 2024/25-ös évadban következhet a folytatás: hat bérletes bemutató, széles repertoár, új és visszatérő rendezők.

Fantasztikus évad 

– A Coviddal, energiaválsággal, bezárásokkal, leállásokkal is sújtott elmúlt öt év legmagasabb nézőszámát produkálja a Weöres Sándor Színház a 2023/24-es szezonban – mondta Horváth Soma alpolgármester, gratulálva a hamarosan véget érő „fantasztikus évadhoz”, amely nemcsak kiemelkedő nézőszámot, hanem több szép szakmai sikert is hozott. – Szakmailag magasan jegyzett színház a szombathelyi – hangsúlyozta –, ezért pedig köszönet illeti a színház vezetését és a csapatot. 

Mikszáth, Moliére, Rejtő

Szabó Tibor igazgató azzal folytatta: igazgatói kinevezése óta ez az első évad, amely zökkenő- és akadálymentesen zajlik. Nagy öröm, hogy a szakmai törekvések és a közönség érdeklődése találkozik: 93 százalékosnál magasabb a látogatottság, a fiatalabb korosztályok is érdeklődnek a színház iránt. – Ez a tendencia remélhetőleg folytatódik –, vezette be a 2024/25-ös évad programját, amelyben hat új bérletes bemutatót találunk. A fösvényt, Moliére klasszikusát a Szombathelyen „újonc” Telihay Péter rendezi, Pirandello Hat szereplő szerzőt keres című színművét a máris nemzetközi sikereket magáénak tudható Horváth Csaba-tanítvány, Kondákor Ajsa Panka e.h. vezetésével viszik színre. Visszatér Alföldi Róbert: Tracy Letts Augusztus Oklahomában  című darabjával, az előadás női főszerepét a WSSZ örökös tagja, Kiss Mari játssza. A Vesztegzár a Grand Hotelben című zenés vígjáték – Darvas Benedek, Varró Dániel, Hamvai Kornél és persze Rejtő Jenő együttműködésében – Halasi Dániel rendezésében kerül színre. Neil Simon Furcsa pár című vígjátékát  Béres Attila rendezésében láthatjuk. Horváth Csaba, a fizikai színház atyja, a WSSZ művészeti tanácsának tagja  a több díjat hozó Móricz-előadás után Mikszáth-sztorit választott: A Noszty fiú esete Tóth Marival „keserédes szerelmi történet és pontos társadalmi látlelet”. 

"Helyi érdekű zenés sóműsor" Vinnaival 

A hat új bérletes bemutató után jön a Karneválszínház: Vinnai András (a Candide egyik társszerzője) Szombathelyi Szórakoztató Szupergála címmel rendez „helyi érdekű zenés sóműsort”. Szintén bérleten kívül láthatjuk a Flóra című dokumentumdrámát, amely Sipos László rendezésében meséli el József Attila, Kozmutza Flóra és Illyés Gyula történetét. (Sipos László nem más, mint Sipos László Márk rendezői-szerzői énje.) Nem hagyhatjuk ki a kínálatból a JátsszMa Műhelyt sem, amely fontos ifjúsági előadásokat tart műsoron. 

Maradnak a Pál utcai fiúk

A repertoár ennél is szélesebb: továbbra sem lehet levenni a színpadról A Pál utcai fiúk-előadást, de marad (mások mellett) a Bolha a fülbe, a Gyévuska, a Mikve is. Jövőre már nem lesz a társulat tagja Antal D. Csaba (a műsoron lévő előadásokba visszajár), csatlakozik viszont Kuttner Bálint, akit a színészdíjakat hozó Kutyabajból már ismerhetünk.

Horváth Nóra, a színház kommunikációs vezetője hangsúlyozta: bár nőtt a jegyvásárlók száma is, érdemes évadbérletet váltani, hiszen „bérletesnek lenni a legjobb”. És a legkifizetődőbb: – Aki bérletes, az mindig jól jár.

Közönségszavazás

A sajtótájékoztatón elindítottuk a közönségszavazást: a WSSZ Határvonalak-fesztiválja végén, a június 2-iki Holdbeli csónakos-gálán minden kiderül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában