A fináléban Geröly mindent vitt

2018.08.23. 22:15

Befejeződött a kettesfogat-hajtók Vas megyei versenysorozata

A tizedik, jubileumi nagygeresdi versenyen, egyben megyei döntőn eldőlt, hogy Geröly Tibor, ifj. Szájer József és Varga Szilárd képviselheti Vas megyét a kettesfogathajtók C kategóriás országos döntőjében.

Horváth Erika

A fogathajtók megyebajnokságának dobogósai. Geröly Tibor (középen), ifj. Szájer József (balról), Varga Szilárd (jobbról)

Fotó: Magyar Balázs

A tizedik, jubileumi nagygeresdi versenyre 17 kettes és egy egyes fogat nevezett – a számos akadállyal tűzdelt pálya mellett a nagy meleggel is meg kellett küzdenie a résztvevőknek. A nap első felében az akadályhajtást rendezték. Az első fordulóban négyen teljesítettek hibátlanul, a másodikban nyolcan, de csak a mindkét fordulóban hibátlanok vehetettek részt a rövidebb pályán rendezett összevetésben. A gencsapáti Főnix SE versenyzője, Geröly Tibor ekkor sem rontott, így ő lett a győztes. A 3-3 hibapontos ifj. Szájer József (Katafai LE) és a szlovákiai Feketenyékről érkezett Gasparovics László között az időeredmény döntött, előbbi végzett a második, utóbbi a harmadik helyen. A napot a jokerhajtás, vagyis a pontgyűjtő akadályhajtás zárta. Ebben is Geröly Tibor bizonyult a legjobbnak, ezúttal a szlovákiai Vankó Imre és a Lukácsházi SE versenyzője, Komálovics Ottó előtt.

A fogathajtók megyebajnokságának dobogósai. Geröly Tibor (középen), ifj. Szájer József (balról), Varga Szilárd (jobbról)
Fotó: Magyar Balázs

Nagygeresden zárult le a C kategóriás kettesfogat-hajtók megyei pontgyűjtő, hatfordulós versenysorozata. A versenyzők legjobb négy eredményét számították be az országos bajnokságra kvalifi – káló versenybe, és ez alapján hirdették ki a megyei bajnokság végeredményét is. Geröly Tibor ezen a napon nem talált legyőzőre: mindent vitt, hiszen 39 ponttal ő szerezte meg a megyebajnoki címet is. A dobogó második fokára a 33 pontos ifj. Szájer József, a harmadikra pedig a 30 pontos Varga Szilárd (Uraiújfalu SE) állhatott fel. Ez a három versenyző képviselheti Vas megyét a szeptember 29-i, sárkeresztúri regionális, majd az október 6-i, szakolyi (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) országos döntőben is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában