Eredmények

2019.07.12. 19:49

Skorpió BC: érmek a szorítóból

A szombathelyi Skorpió Box Club júniusi maratoni verseny­sorozata Mezőkövesden a 44. Matyó-kupa nemzetközi ökölvívóversennyel zárult – szép eredményeket értek el a fiatal sportolók.

Tóth Gábor

Balról Kiss János, Oláh-Vadász Zoltán, Oláh-Vadász Antónia, Horváth Mauró, Varga Botond, Muhovics Milán és Varga Roland

Fotó: Skorpió Box Club

A Matyó-kupán szlovák, moldáv, ukrán versenyzők is ringbe léptek. A népes, erős mezőnyben a Skorpió BC bunyósai képviselték a vasi, szombathelyi színeket. Akik több éremmel tértek haza, igazolva tehetségüket, tudásukat, szorgalmukat. Horváth Mau­ró (gyerek, 36 kg) és Muhovics Milán (junior, 57 kg) első helyen végzett, Kiss János (serdülő, 38,5 kg), Oláh-Vadász Antónia (ifjúsági, 48 kg), Oláh-Vadász Zoltán (junior, 60 kg) másodikként zárt.

Kiss János az első napon a súlycsoport legjobbját, a magyar bajnokot (!) győzte le nagy küzdelemben. Másnap egy fergeteges csata után salgótarjáni ellenfele kezét emelték a magasba. Oláh-Vadász Antónia parázs csatát vívott a döntőben kőbányai riválisával, végül a bírók az ellenfelet látták jobbnak. Oláh-Vadász Zoltán technikás bunyót bemutatva bokszolta végig a döntő mindhárom menetét. Gyors, pontos, kemény találatokkal operált, de a bírák mégis ellenfelét hirdették ki győztesnek. Muhovics Milán döntőbeli ellenfele a Madárfészek színeit képviselő válogatott csapattársa volt. Milán nagy formában bunyózott, hozta mindhárom menetet. Rengeteg akciót vezetett, pontos találatokkal sorozta riválisát, így a mérkőzés végén megérdemelten emelték magasba a kezét. Sőt, kiváló teljesítményéért kiérdemelte a legjobb junior korú versenyzőnek járó különdíjat is. Horváth Mauró egy mérkőzést vívott, amit magabiztosan nyert meg.

Balról Kiss János, Oláh-Vadász Zoltán, Oláh-Vadász Antónia, Horváth Mauró, Varga Botond, Muhovics Milán és Varga Roland
Fotó: Skorpió Box Club

– Teljes mértékben elégedett vagyok versenyzőimmel, mindenki a legjobbat hozta ki magából – értékelt Varga Roland, a Skorpió BC vezetőedzője. – Talán azért annyit halkan hozzáfűznék a látottakhoz, hogy teljesítménye alapján Kiss János, Oláh-Vadász Antónia és Oláh-Vadász Zoltán is kiérdemelte volna az aranyérmet. Ettől függetlenül nem csüggedünk, az eredményeink önmagukért beszélnek. Jó kis csapat formálódott ki, a jövőben is szép sikereket várok a társaságtól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában