Kosárlabda

2024.02.03. 07:00

Falco–Oroszlány derbi - Parádés formában van a szombathelyi kosárcsapat

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 19. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely az OSE gárdáját fogadja szombaton 18 órakor – a kötelező győzelemért.

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív

A vártnál gyengébb szezont futó Oroszlány klubvezetése az új év elején edzőt cserélt: Simon Petrovot a szezont még Kaposváron kezdő Váradi Kornél váltotta a kispadon. Azóta sem táltosodott meg a csapat, a januári négy meccséből hármat (ZTE, Alba, Honvéd) ugyanis elbukott, csak egyet (Szeged) nyert meg – de a Szeged elleni, a papírformát felborító diadalt éppen az előző fordulóban aratta. Az OSE (6 győzelem/12 vereség) utolsó előtti, 13. a tabellán, a bentmaradásért küzd. Az is feltűnő, hogy távol az otthonától roppant erőtlen az oroszlályi gárda: kilenc idegenbeli bajnokijából csak egyet húzott be. Az OSE legponterősebb játékosa Kyle Riddley, aki meccsenként átlagban 20 pontot szerez – ezzel a teljesítménnyel az amerikai légiós az ötödik legeredményesebb dobó a bajnokságban.

Ellentétben a nehéz helyzetben lévő Oroszlánnyal a címvédő Falco listavezetőként várja a meccset – a szombathelyi csapat formájáról mindent elmond, hogy 16 bajnokijából 17-et megnyert. A két csapat teljesen más célokért küzd, a két keret teljesen már erőt képvisel – ennek megfelelően kötelező a győzelem a szombathelyi alakulat számára.

Novemberben Oroszlányban viszonylag szorosabb meccset vívtak a felek, „csak” 91-81-re nyert a Falco. Nehéz elképzelni, hogy az OSE valamivel meglepi a Falcót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában