Küzdelmes meccs

2024.02.02. 20:22

Futsal: tét nélkül is nyert a Haladás

Az NB I.-es futsalbajnokság 22., az alapszakasz utolsó fordulójában a Haladás VSE a vendég Debrecent gyűrte le 2-1-re.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

A Haladás különösebb tét nélkül lépett pályára, ugyanis már hetekkel korábban megnyerte az alapszakaszt – a felsőházi tagságért küzdő DEAC-nak viszont számított az eredmény.

Haladás VSE–DEAC 2-1 (1-0). Szombathely, 450 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: Kovács G., Wittner (Góbi).
HVSE: Homlok – Luiggi, Knizs, Henrique, Sipos. Csere: Alasztics (kapus), Kovács M., Hajmási, Dróth, Kiss P., Körmendy, Vatamiuc-Bartha, Fehér, Vas Á. Edző: Ferraz Conde Felipe.
DEAC: Faragó Á. – Harmati, Francisco, Thiago, Tóth A. Csere: Nyerges (kapus), Faragó L., Berecz, Vass O., Nagy B., Siska, Varga Z., Magyar, Győri. Edző: Tihanyi Csaba.
Gólszerzők: Dróth (14., 24.), illetve Thiago (40.).

Bátor játékkal nyitott a DEAC, letámadott - de nem igazán tudta zavarba hozni a Haladást. Sőt, a hazaiak dolgoztak ki helyzeteket, átlövésekkel tesztelték az ellenfél kapusát. A percek múlásával aztán fokozódott a hazai nyomás, mezőnyfölény. De szervezetten játszott, jól védekezett, és próbált kontrázni a Debrecen. Az első igazán nagy Haladás-helyzetet Dróth váltotta gólra, közelről, becsúszva - Vatamiuc-Bartha nagyszerű egyéni megoldása, passza után. Rögtön időt kért, majd ritmust váltott a DEAC. És már egy kiegyenlített játéknak, küzdelmes csatának vetett véget a szünetet jelző sípszó.

Fordulás után a hazaiaknál volt többet a labda, nagy rohamokat vezettek, próbálták eldönteni a meccset. Nehéz perceket élt át a vendég - és nem isi tudta kihúzni gól nélkül. Vatamaniuc-Bartha ugyanis kiosztott második gólpasszát Dróthnak: a szögletből érkező laposan berúgott labdára a hosszún érkezett becsúszva Dróth és a léc alá bombázott (2-0). Eldőlni látszott a mérkőzés, mert nem igazán volt benne a gól a debreceniek játékában. Bő 10 perc volt hátra a meccsből, amikor vészkapus játékra váltott a vendég. Amit Henrique, majd Sipos is majdnem góllal büntetett - jól futballozott létszámfölény ellen a Haladás. Helyzetet sem igen tudott kidolgozni a DEAC. Fél perc volt hátra, amikor Thiago váratlanul, egy szép kontra végén közelről szépített (2-1). De ennek a debreceni gólnak már nem volt jelentősége.

Küzdelmes meccset nyert meg a HVSE, megérdemelten - 22. bajnokiján a 21. győzelmét aratta a címvédő szombathelyi gárda, ami igazán parádés teljesítmény!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában