Eredmények

2024.03.26. 14:22

Controll-érmek - A jesoloi kick-box világkupán jártak a vasiak

Összesen hat éremmel zárta az olaszországi kick-box világkupát a Controll SE, míg a másik szombathelyi egyesület, az Agrobio ezúttal medál nélkül maradt.

Sütő Dániel

Forrás: Controll SE

Sikeresen zárta a kick-box világkupát az olaszországi Jesolóban a szombathelyi Controll SE. Dancsó Zoltán versenyzői remek teljesítményt nyújtottak, így mindenki dobogóra állhatott. A nagy küzdelmek során remekül helytálltak a harcosok. Felnőtt kategóriában az egyesület világbajnoka, a 84 kilogrammban induló Szmolek Emanuel a combrúgásos tatami szabályrendszerben a szlovén válogatott sportoló után az Európa-bajnok svájci, majd a többszörös Eb- és vb érmes cseh versenyzőn mutatta meg a kickbox sportág technikai repertoárját. A sokak által csak Manóként becézett Szmolek Emanuel esélyt sem adott riválisainak, teljesen megérdemelten lett bajnok. 

Forrás: Controll SE

A Controll SE másik felnőtt versenyzője, Bárdosi Sándor a ring szakág jeles képviselőjeként a 75 kilogrammosok full-contact szabályrendszerében visszavágott a horvát fíúnak a zàgràbi tornán elszenvedett vereségért. A döntőbe jutásért finn riválisa próbált mindent megtenni ellene, de ez nem sikerült neki, így Bárdosi beverekedte magát a fináléba. Ott a ranglista első német harcos viszont màr túl nagy falatnak bizonyult, így Bárdosi Sándor büszke ezüstérmesként zárta a viadalt. A Controll három útánpótláskorú versenyzője, Nagy Zeusz Kristóf, Rumankó Levente és Kovács Máté lendületesen bontogatja szárnyait és jó úton haladnak, hogy ott legyenek az augusztusi budapesti rendezésű világbajnokságon. Nagy Zeusz Kristóf 60 kilogrammban full-contactban második, Rumankó Levente 71 kilogrammbna full-contactban harmadik, míg Kovács Máté 89 kilogrammban kicklight és light-contactban is ezüstöt pozícióban végzett.

A jesoloi világkupán az Agrobio Classic Kick-Box és Box Club egytelen versenyzővel, Bedi Miklóssal képviseltette magát, aki a juniorok 63 kilogrammos mezőnyében pointfightingban mérettette meg magát. A 16 közé jutásért egy olasz fiúval kellett megmérkőznie. Az első negyedben még jól tartotta magát Bedi, a másodikban viszont az itáliai rivális jobbnak bizonyult, így az első körben búcsúzni kényszerült a magyar. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában