Labdarúgás

2024.03.04. 20:25

Kikapott a HVSE - lecsúszott a dobogó második fokára - Futsal: a Kecskemét nyerte a rangadót

Az NB I.-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 3. fordulójában a HVSE a Kecskemét vendégeként bukott rangadót, kapott ki 4-3-ra – és lecsúszott a dobogó második fokára.

Tóth Gábor

Forrás: VN/archív

Az éllovas, címvédő Haladást a dobogó második fokára fellépő Kecskemét fogadta – csak két pont volt a különbség a csapatok között, rangadót vívtak a felek.

SG Kecskemét Futsal–Haladás VSE 4-3 (0-0). Kecskemét, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: Szilágyi, Takács (Goneth).

Kecskemét: Rigó – Bencsik, Kajtár, Suscsák, Tomic. Csere: Krajcsi, Lehotai (kapusok), Hajnal, Bíró, Gondi, Haász, Nádudvari, Fekete, Szabó J. Edző: Koós Károly.

HVSE: Alasztics – Kovács M., Luiggi, Henrique, Rutai. Csere: Gyimesi (kapus), Hajmási, Dróth, Sipos, Körmendy, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Hadházi, Vas. Edző: Ferraz Conde Felipe.

Gólszerzők: Kovács M. (23. – öngól), Tomic (25.), Kajtár (30.), Vas (35. – öngól), ill. Sipos (23.), Vatamaniuc-Bartha (27.), Dróth (37).

A Haladás kezdett jobban – Henrique lökete a felső lécen csattant, majd Rutai ziccerét védte Rigó. A Kecskemét stabil védekezésre, kontrákra rendezkedett be. És egyre nőtt a zöld-fehér mezőnyfölény. Dróth járt közel a gólhoz, Rutai bombájánál pedig ismét a kapufa segítette ki a hazaiakat. A kecskeméti szakmai stáb időkéréssel próbálta megtörni a szombathelyi lendületet. Rutai és Dróth többször is lefordult védőjéről, de Rigó rendre védett. Hajmási közelről tévesztett célt. Végül nem esett gól a küzdelmes első félidőben.

Fordulás után sem változott a játék képe: a Haladás próbálta feltörni a kecskeméti reteszt. És Sipos feltörte, miután Luiggi balról belőtt labdáját terelte a kapuba (0-1). De rögtön válaszolt a Kecskemét: Suscsák lövését még védte Alasztics, ám a kapusról kipattanó labdát a hálóba sodorta a visszafutó Kovács – öngól (1-1). Sőt Tomic góllal zárt egy kontrát – átvette a vezetést a házigazda (2-1)! Vatamaniuc-Bartha egyenlített, miután Dróth kipattanó löketét rúgta közelről a kapuba (2-2). Beindult a házigazda, Kajtár irtózatos bombát küldött a léc alá egy újabb kontra végén – ismét átvette a vezetést a Kecskemét (3-2). Ekkor már ki-ki meccset vívtak a felek, belelkesedett a házigazda. Időt kért a Haladás. Hiába, nem bírt a kecskeméti kontrákkal – Sucskák lépett meg, a lövését védte Alasztics, Suscsák ismét lőtt, a labda a menteni igyekvől Vasról perdült a kapuba – a második öngólt láthatták a szurkolók  (4-2). Vészkapusra váltott a Haladás. Henrique ismét kapufát rúgott. Majd Vas harcolt ki büntetőt – amit Dróth váltott gólra (4-3). És a következő akcióból szétforgácsolta a felső lécet... Nyomott a Haladás, de kimaradtak a helyzetek. Végül kikapott a HVSE, és lecsúszott a dobogó második fokára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában