Forma-1

2024.04.21. 12:24

F1: Verstappen rajt-cél győzelme

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

Sütő Dániel

Fotó: MTI/EPA/Alex Plavevski

Max Verstappen a Kínai Nagydíj szombati napján sem talált legyőzőre, és a sprintfutam után az időmérőt is behúzta. A pole pozícióból így a háromszoros világbajnok rajtolhatott vasárnap Sanghajban, mellőle csapattársa, Sergio Pérez várta a startot. Miután kialudtak a piros lámpák a holland gond nélkül megtartotta az első helyet, mögötte viszont Fernando Alonso (Aston Martin) remek menőverrel maga mögé utasította Pérezt, aki pár körrel később visszavette rajtpozícióját, majd hamarosan Norris is lehagyta a spanyolt. A 21. körben Bottas alatt megállt az autó, és mivel veszélyes helyen parkolt le, jött a biztonsági kocsi. Szinte az egész mezőny a boxba hajtott új abroncsokért. Az újraindítás után több kisebb koccanás is történt, újra be kellett küldeni a safety cart. A következő újraindítás már zökkenőmentesen lezajlott, Verstappen, Norris, Leclerc, Pérez volt az első négy sorrendje, mivel utóbbi pozíciókat veszített az első kerékcseréje során. 17 körrel a vége előtt a mexikói megelőzte Leclerc-et, és üldözőbe vette Norrist a második helyért, de arra már nem volt esélye, hogy utolérje. Verstappen idei negyedik, pályafutása 58. futamgyőzelmét aratta.
A világbajnokság két hét múlva a Miami Nagydíjjal folytatódik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában