Teke

2024.04.23. 12:23

Féltucat vasi tekéző a fináléban

Hat vasi lesz ott a férfi egyéni országos tekebajnokság hétvégi, kaposvári döntőjében.

Pum András

Molnár Pál bronzérmet szerzett Szentgotthárdon

Fotó: Unger Tamás

A vármegyei, a területi verseny után ezúttal a régiós tekeviadalt, a Nyugat-magyarországi egyéni versenyt rendezték meg – a helyszín pedig Szentgotthárd volt. A versenyre összesen 42-en kvalifikálták magunkat Nyugat-Dunántúlról, vármegyénket 15-en képviselték: Molnár Pál, Danóczy Richárd, Somodi Károly, Bíró Patrik (Répcelaki SE), Kuslits Gergely, Biró Benjamin, Horváth Márton (Balogunyom TK), Nagy József (TOPIDO Nagymizdó), Karba Noel, Cseh Bence, Pákai Zsolt, László Tibor (Szentgotthárdi VSE), Kondor Zsolt (Fülöp Borozó&Zöldfa Italker), Banai Bence (Sárvári Kinizsi) és Bertha Martin (Uraiújfalu).

A versenyzők 4x120 vegyes gurítást teljesítettek és az első 15 helyezett jutott a döntőbe. A szentgotthárdi versenyt Farkas Sándor (Invesment Közutasok Kaposvár) nyerte 654 fával. A vasiak közül öten végeztek az első 15-ben és jutottak a fináléba. Molnár Pál 643 fával a harmadik lett, Danóczy Richárd 642-vel a negyedik, Somodi Károly 620-al a nyolcadik, Kuslits Gergely 614 fával a 13., Bíró Patrik 612 fával pedig a 15. lett. Tehát vármegyénkből ők öten jutottak a szombaton és vasárnap sorra kerülő kaposvári országos döntőbe, ahol már a válogatott játékosok is csatlakoznak hozzájuk. Közülük Vasból Móricz Zoltán (Répcelaki SE) vesz részt a döntőben.

A női finálénak pedig vármegyénk ad otthont – szombaton és vasárnap Répcelakon versenyeznek a hölgyek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában