Kosárlabda

2024.04.15. 16:00

Folytatódik a negyeddöntős derbi - A párharc második mérkőzésén a Honvéd látja vendégül a Falco KC-t

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének második mecsén a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Budapesti Honvéd vendégkét lép pályára kedden 17.45-kor (M4 Sport).

Tóth Gábor

Forrás: Unger Tamás

Az egyik fél három megnyert meccsig tartó párharcát lehengerlő játékkal nyitotta a Falco: 42 ponttal verte, 102-60 arányban gázolta el a vendég Honvédot. A szombathelyi gárda a vártnál könnyebben érvényesítette a papírformát – nem is kellett megszakadniuk a hazai játékosoknak.

– Gratulálok a csapatomnak, mert 40 percen keresztül maximális koncentrációval játszott – összegzett elégedetten a szombati meccs után Milos Konakov, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője. –  Jó energiával kezdtük a meccset, jó volt a védekezés, támadóoldalon is jó ritmusban játszottunk. A több mint 30 gólpassz, az 50 lepattanó is bizonyítja, hogy igaz csapatmunka eredménye a győzelem. De csak annyi történt, hogy 1-0 az állás a javunkra – kedden vélhetően sokkal nehezebb dolgunk lesz.

Krivacsevics Márkó 18 percet töltött a pályán szombaton:  8 ponttal, 10 lepattanóval járult hozzá a diadalhoz.

– A kulcs az volt, hogy a Honvéd elleni első mérkőzésen csapatként, végig koncentráltan, kosárlabdáztunk – jelezte Krivacsevics. – A budapesti mérkőzésen viszont nagyobb ellenállásra számítok ellenfelünktől – ennek megfelelően harcosabb, kiélezettebb meccsre van kilátás. Ugyanakkor, ha olyan teljesítményt nyújtunk, mint szombaton, ha ismét 40 percen keresztül kontrollálni tudjuk a mérkőzést, akkor begyűjthetjük a második győzelmünket – márpedig ez a célunk! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában