Női fovi

2024.04.21. 07:30

Háromgólos vereség - Kikapott Győrött a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában a zöld-fehér összecsapáson a Haladás Viktória 4-1-re alulmaradt a bajnokesélyes ETO FC Győr vendégeként.

Sütő Dániel

Fotó: Unger Tamás

ETO FC Győr–Haladás Viktória 4-1 (1-0). Győr, ETO Park, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Holczbauer.
ETO FC Győr: Borok –Zágonyi (Süle, 46.),  Horváthová (Szabóvá, 69.), Savanya, White (Petrovics, 64.) – Öreg, Sali, Mc Carthy, Kovács L. – Vachter, Ladhani. Edző: Dörnyei Balázs.
Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Csáki, Németh A., Kránicz (Nagy D., 63.), Pintér – Németh M., Kis (Vesztergom, 77.),  Urbán, Kovács V., – Vladulescu, Szil (Csizmadia, 38.).  Edző: Markó Edina.
Gólszerzők: Ladhani (45+2.), White (53.), Vachter (72.), Kovács L. (88.), illetve Urbán (86.).
A szombathelyi együttesből sérülés miatt Novák Luca, Varró Veronika, Feketevízi Tímea, Balogh Henrietta, Nagypál Fatima, Marlo Sweatman, Kováts Anna hiányzott.
Az első félidő kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, komoly gólhelyzet egyik oldalon sem alakult ki. A vasiak jól tartották magukat, egyenrangú ellenfelei voltak a tabella második helyén álló győrieknek. A 38. percben Szil Tünde Achilles-ín sérülést szenvedett, le kellett cserélni. Aztán az első félidő ráadásában egy gyermeteg hiba után megszerezték a vezetést a hazaiak (1-0). Szünet után aztán fokozatosan felőrölte ellenfelé az ETO, az 53. percben White találatával már 2-0-ra vezettek a győriek. A rutinosabb, jobb erőkből álló Rába-partiak kihasználták a szombathelyiek hibáit és Vachter találatával 3-0-ra elhúztak. Aztán a 86. percben Urbán lőtt 18 méterről óriási gólt a felső sarokba (3-1). A vasiak mentek előre az újabb gólért, három szögletet is rúgtak, de újabb találatot mégis a hazai zöld-fehérek szereztek. A 88. percben Kovács Laura szabadrúgásból nagy gólt lőtt (4-1).
A négy gól ellenére a vasi csapatnak volt tartása és bár kikapott, összességében mégis helytállt.

Markó Edina: – A vereség ellenére jó teljesítményt nyújtott a csapat, jó első félidőt játszottunk. Majd kijött a rutintalanság, a tapasztalatlanság, ebből kaptuk a gólokat is. Azt gondolom, ilyen teljesítménnyel a jövőben előre tudunk lépni.
A szombathelyi együttes sorozatban negyedik vereségét szenvedte el. A Haladás Viktória a következő fordulóban szombaton 16 órakor a Szekszárdi WFC-t fogadja,
További eredmények: Puskás Akadémia–Ferencvárosi TC 0-5, Diósgyőri VTK–Astra 7-1, Szekszárdi WFC–Fehérvár FC 3-2, Soroksár–Kész-St. Mihály-Szeged 3-3, Budaörs–MTK 0-2. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában