Labdarúgás

2024.04.14. 20:29

Hatot vágott a Király - Vármegyei I.: magabiztos Sárvár, Haladás II., Csákány - fotók

A 24. forduló mérkőzéseivel folytatódott a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

Körmendi FC–Vasvár VSE 1-1 (0-0). Körmend, 200 néző, vezette: Ódor Á.

Körmend: Balogh – Holecz, Lakosi (Molnár L.), Péter, Sály G. (Szijjártó), Pergel, Czene, Sipos B., Nagy Zs., Zsoldos (Baumgartner), Sipos M. (Kovács K.). Edző: Dobos Sándor.

Vasvár: Kántor – Sipos, Bíró, Mikó, Vincze (Gotthárd), Czövek, Elekes, Dávid, Péter, Márton, Schermann. Edző: ifj. Sziffer Istán.

Gólszerzők: Sipos B., ill. Gotthárd.

Élvezhető, hajtós meccset játszott a két csapat. Mind a két kapu előtt adódott lehetőség, de a hazaiak több helyzetet alakítottak ki. Ám körmendi vezetés helyett a hajrában, a 81. percben a Vasvár talált kapuba. A hazaiak azonban nem törtek meg, felálltak vert helyzetből, és egyenlítettek. A játék képe alapján közelebb állt a győzelemhez a Körmend, ám gyenge helyzetkihasználása miatt be kellett érnie csupán egy ponttal.

Kiswire-Szentgotthárdi VSE–Alpok Zirkon Vép VSE 2-2 (0-1). Szentgotthárd, 150 néző, v.: Marácz Z.

Szentgotthárd: Kapui – Sipos B. (Gyécsek), Muzsi, Mesics-Leiner, Horváth D. (László), Nagy O., Dancsecz, Laczó, Gécsek, Sulics, Sipos G. (Korpics). Edző: Heiter László.

Vép: Bezdi B. – Pogácsás, Baranyai K., Czeglédi R., Baranyai N. (Beke), Bezdi Sz., Niksz, Illés Á., Takács Á., Balikó D., Takács M. Edző: Gombás Péter.

Gólszerzők: Dancsecz, Nagy O., ill. Niksz, Takács M.

Izgalmas, színvonalas meccset vívtak a felek. A mérkőzés egészét a hazai gárda uralta, az első nagy helyzet is előtte adódott. Ám a félidő hajrájában a vendégek egy ritkán látható nagy góllal vezetést szereztek. Fordulás után benyomta ellenfelét a Gotthárd, több komoly helyzetet is kidolgozott, de nem tudott kapuba találni. Míg a hajrában, a 82. percben a vendég egy szerencsés góllal növelte az előnyét. De nem esett össze a házigazda, harcolt tovább, és az erőfeszítéseket siker koronázta: kiegyenlített! A játék képe, a helyzetek száma alapján a házigazda győzelmet érdemelt volna a sportszerű meccsen – de a vendégek pontszerzése sem érdemtelen.

Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–Söpte SE 3-1 (1-0). Celldömölk, 100 néző, v.: Szabó C.

CVSE: Osvald (Hujbert) – Marsai (Gábor), Enyingi, Szuh, Gaál, Zsoldos (Czinder), Keszei T. (Berecz), Keszei R., Németh J., Szép, Péter. Edző: Takács Gábor.

Söpte: Gadavics – Baranyai, Kovács E., Marton (Szabella), Joó, Vargyas (Plajszer), Koronczai (Fogl), Varga A. (Vámos), Szakasics, Tamás, Rácz. Edző: Simon Attila.

Gólszerzők: Szép, Berecz, Németh J., ill. Tamás.

A hazai csapat jól futballozott, korán, már a második félidő elején megnyugtató 3-0-s előnybe került – pedig több komoly helyzetet is elpuskázott. A hajrára kicsit talán kiengedett a CVSE, de a győzelmét egy pillanatig nem fenyegette veszély.

Szombathelyi Haladás II.–Rábapatyi KSK 5-2 (1-0). Szombathely, Illés Akadémia, v.: Kondor T.

Haladás: Molnár-Végh – Horváth A. (Stefanich), Bolla (Csörnyei), Pruska (Faggyas), Mozsár, Bonyhárd, Stifter (Losontin), Zsédely, Takács-Földes, Katona, Bonchis (Kopácsi). Edző: Horváth András.

Rábapaty: Király – Bakonyi, Zeke (Gere), Horváth K. (Horváth B.), Piros (Horváth M.), Dugovics, Csupor, Nardai, Kovács T., Ódor (Mesterházi), Németh G. Edző: Kovács Tamás.

Gólszerzők: Katona (2), Bonyhárd, Bonchis, Pruska, ill. Horváth M., Gere.

A hirtelen megérkezett meleg kissé rányomta a bélyegét a meccsre, de a hazai csapat végig irányította az összecsapást, végig kezdeményezően, gólratörően játszott – végül biztos győzelmet aratott annak ellenére is, hogy sok komoly helyzetet kihagyott.

Sárvár FC–Horváth Ranch Kft. Nádasd KSE 5-0 (5-0). Sárvár, 200 néző, v.: Herm L.

Sárvár: László – Könczöl, Takács (Biró), Fider, Vajda, Kovács B. (Németh Á.), Ódor (Varga M.), Szemes, Sinka, Fülöp (Tokaji), Csonka (Horváth M.). Edző: Nagy Dániel.

Nádasd: Rejtli – Filakovszky, Horváth B., Péter, Zsoldos (Kalamár), Varga M., Major, Mesics, Dudás, Meskó, Burka. Edző: Elekes Zoltán.

Gólszerzők: Fülöp (3), Ódor, Szemes.

A nagy meleg nem tett jót a meccs színvonalának. A hazaiak irányítottak, jobbára pontrúgások után alakítottak ki helyzetetek – de az első félidőben így is eldöntötték a mérkőzés sorsát. A második félidőben hazai oldalon több fiatal kapott lehetőséget.

Büki TK–Csákánydoroszlói KSE 0-5 (0-1). Bük, 60 néző, v.: Pintér B.

Bük: Viczmándi – Szabó D., Tóth B., Szilágyi (Traxler), Kossuth, Németh G., Fehér, Redőcs, Kovács Z., Puskás (Kiss B.), Ható (Oláh). Játékos-edző: Németh Gergő.

Csákánydoroszló: Böröndi – Török, Szabó D. (Düh), Takács M., Pandur (Márton), Dedics, Albert, Takács Á., Sárközi, Takács Sz. (Horváth S.), Urbán. Edző: Kurucz Ádám.

Gólszerzők: Horváth S., Dedics, Takács M., Urbán, Düh.

Az első félidő mezőnyben kiegyenlített játékot hozott, viszont a Csákánydoroszlónak volt több helyzete, közülük egyet értékesített is. A második félidőben szintén mezőnyben folyt a játék, a vendég az utolsó 10 percben döntötte el a mérkőzést – a hazai csapat játéka a hajrára szétesett. A Csákány megérdemelten vitte  el a három pontot Bükről.

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE–Csepregi SE 0-1 (0-1). Táplánszentkereszt, 100 néző, v.: Bíró O.

Táplán: Gyécsek – Vass, Gombos (Markó), Rosner, Dvorschák, Borsi (Nagy M.), Huszár, Gyurcsányi, Polgár (Szakály), Fazekas, Polyák. Edző: Borbás János.

Csepreg: Takács Kr. – Kótai, Koósz, Kossuth, Nika M. (Törzsök), Takács Ke., Balogh-Sövér, Nika B., Nika Á. (Simon), Lukács, Takács D. (Németh Cs.). Edző: Steiner Zsolt.

Gólszerző: Koósz.

A vendégek korán, már a 8. percben megszerezték a vezetést. A folytatásban aztán meddő mezőnyfölényben futballozott a házigazda, sokat birtokolta a labdát, de a kapu előtt elfogyott a tudomány...

Tannenbaum Kft. Szarvaskend SE–Király SE 0-6 (0-3). Szarvaskend, 200 néző, v.: Harcsár R.

Szarvaskend: Esztergályos – Velekei B., Csillag (Nagy Á.), Jóna (Farkas T.), Németh T. (Kis-Nemes), Földes, Tompa, Kopfer, Wolf, Tóth G., Törő. Edző: Kovács Kálmán.

Király: Horváth A. – Karvalics, Takács, Schimmer (Sipőcz), Fábián (Horváth D.), Németh G. (Vass), Czöndör (Szabó B.), Halmosi (Vilics), Csákvári, Potyi, Tóth M. Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Czöndör, Sipőcz, Csákvári, Schimmer, Potyi, Németh G.

A Király mindjárt az elején kapuba talált – ez rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre. A folytatásban is több helyzetet dolgoztak ki vendégek, végül biztos, 3-0-s előnyük birtokában vonulhattak szünetre. A második félidő elején pedig gyorsan el is döntötte a mérkőzés sorsát a vendég – ezúttal dekoncentráltan, gyengén játszott a házigazda. A szarvaskendi csapat gratulál Velekei Lászlónak kisfia megszületéshez!

Körmendről Dobos Sándor, Szentgotthárdról Heiter László, Celldömölkről Takács László, Szombathelyről Horváth András, Sárvárról, Bükről Naszádos Jácint, Táplánszentkeresztről Borbás János, Szarvaskendről Tompa Róbert tudósított.

A következő, 25. forduló menetrendje, szombat, 17.00: Csákánydoroszló–Vép, Vasvár–Szentgotthárd, Király–Körmend, Söpte–Haladás II., Bük–Celldömölk. Vasárnap, 17.00: Csepreg–Szarvaskend, Nádasd–Táplán, Rábapaty–Sárvár.

Kérjük a csapatvezetőket, hogy a tudósításokat küldjék el a [email protected] email címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában