Tigris Kupa

2024.04.23. 12:27

Karatés érmek - nemzetközi mezőnyben a "Leo"

Remekül teljesítettek a szombathelyi „Leo” Karate-do SE sportolói a Dunaharasztiban rendezett 5. Tigris Kupa országos nyílt nevezéses karateversenyen.

Tóth Gábor

A képen balról hátul Somogyi Laura (edző), Szalay Bálint, Gál Róbert (edző). Elől balról Varga Boróka, Németh Anna, Varga Sarolta, Németh Máté, Böndicz Balassa

Forrás: VN/"Leo" Karate-do SE

A hagyományos, népszerű erőpróbán 23 klub versenyzője vett részt 505 nevezéssel. A magyar sportolókon kívül Romániából és Szlovákiából is érkeztek résztvevők. A szombathelyi színeket a „Leo” Karate-do SE képviselte hat fővel.

Varga Sarolta a 6-7 éves korosztályban kumitéban (küzdelem) az első helyet szerezte meg. Katában (formagyakorlat) egy korcsoporttal feljebb, a 8-9 éveseknél indult, és a harmadik helyen végzett. A 10-11 éveseknél Varga Boróka és Németh Anna adott számot a tudásáról – Boróka egy kézsérülés miatt „csak” formagyakorlatban versenyzett. A lányoknak egyébként nagyon jól sikerült a formagyakorlat: Anna a dobogó legfelső fokára állhatott, míg Boróka megszerezte a második helyet. Küzdelemben Anna ezüstérmes lett. Csapatkata versenyszámban a Varga Sarolta, Varga Boróka, Németh Anna alkotta trió aranyéremmel zárt. 

A fiúknál Németh Máté, Böndicz Balassa István és Szalay Bálint vett részt az erőpróbán. Máté és Balassa a 12-13 éves korcsoportban versenyzett. Formagyakorlatban Máté a második helyen végzett, míg Balassa bronzérmet szerzett. Küzdelemben Máté a harmadik helyen zárt, Balassa viszont a dobogó legfelső fokára verekedte fel magát. Szalay Bálint „csak” küzdelemben indult, a 16-17 éves korcsoportban másodikként végzett. Összesítésben a hat szombathelyi versenyző négy arany-, négy ezüst- és három bronzéremmel zárta a tornát.

– Erős mezőny vett részt a tornán, ennek tükrében természetesen elégedett vagyok az eredményeinkkel, nagyon büszke vagyok a csapatomra – összegzett, értékelt Gál Róbert „Leo” Karate-do SE vezetőedzője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában