Curling

2024.04.19. 21:00

Kicsin múlt a dobogó - Két vasi gárda az országos egyetemi curling kupán

A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub által támogatott ELTE-csapatok hetedik, illetve negyedik helyen zártak az országos egyetemi curling kupán.

Sütő Dániel

A PingvineSEK (Takács Dorottya, Góczán Péter, Góczán Pál), és a FetrengőSEK (Verhás Emese, Klujber Kristóf, Kovács-Braun Rómeó) csapata

Forrás: Szombathelyi Pingvinek

A Magyar Curling Szövetség, a Széchenyi Egyetem és a Győri ETO Hockey Clubközösen szervezte meg az idei országos egyetemi curling kupát. Az eseménynek a Győri Jégsport Központ adott otthont. A rangos megmérettetésre korábban már 11 csapatnevezés érkezett, közte kettő Szombathelyről, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub által támogatott ELTE-csapatok. A vasi curling instruktorok – Némethné Lakos Nikoletta és Fullár-Komatits Gertrúd – január óta tartottak felkészítő órákat, edzéseket, játékokat a hat lelkes, vállalkozókedvű, a curling sport iránt érdeklődő egyetemistáknak. Egészen március végéig, ameddig csak volt jég, zajlott a felkészülés.

A két háromfős szombathelyi csapat a PingvineSEK (Takács Dorottya, Góczán Péter, Góczán Pál), valamint a FetrengőSEK volt (Verhás Emese, Klujber Kristóf, Kovács-Braun Rómeó).

Két csoportban zajlottak a selejtezők. A vasiak külön csoportba kerültek. A körmérkőzések után a PingvineSEK a 7. helyért játszhattak, amit aztán meg is nyertek. A FetrengőSEK az elődöntőbe kerültek. Az együttes a döntőbe jutásért folyó küzdelemben szoros meccsen alulmaradt. A bronzmeccsen pedig egy, a körmérkőzések során legyőzött csapattól revansot kaptak, így a 4. helyre szorultak.

– Elmondható, hogy első curling versenyünkön nagyon szépen helyt álltunk. Majdnem sikerült a dobogós eredmény is. Felírtuk magunkat az egyetemi bajnokság térképére! A pálya adottságát – rövid volt és gyorsabb – kicsit lassan sikerült megszokniuk a fiataloknak. Két end-es játékok voltak, amikbe sokszor a szerencse is belejátszott, nem volt idő, lehetőség már a javításra, korrigálásra. Mindenképpen sok élményre, tapasztalatra tettünk szert. Koncentrálunk a jövőre, remélhetőleg hasonló lelkesedéssel, intenzitással folyik tovább a munka ősztől! – nyilatkozták a felkészítők, Némethné Lakos Nikoletta és Fullár-Komatits Gertrúd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában