Ötödször!

2024.05.12. 18:12

Futsal: kupagyőztes a Haladás! - Nyilatkozatokkal frissítve! - fotók

Második félidei remek teljesítményének köszönhetően 3-0-ra verte a Veszprémet, megnyerte a Magyar Kupát a Haladás VSE NB I.-es futsalcsapat!

Tóth Gábor

Férfi futsal MK - Haladás VSE-1.-FC Veszprém

Fotó: Illyés Tibor

Haladás VSE–1. Futsal club Veszprém 3-0 (0-0). Budapest, futsal Magyar Kupa, döntő, vezette: Kovács G., Czene-Joó, Szilágyi, Kiss G.

HVSE: Alasztics –Dróth, Henrique, Vatamaniuc-Barha, Hadházi. Csere: Homlok (kapus), Szalmás, Luiggi, Knizs, Hajmási, Sipos, Körmendy, Vs, Rutai. Edző: Ferraz Conde Felipe.

Veszprém: Spandler – Tatai, Dorogi, Gerencsér, Lux. Csere: Kártik, Bognár P., Molnár, Ábrahám, Bencsik, Gavrilovic, Bognár M., Fellembek, Koncsol. Edző: Fehér Zsolt.

Gól: Vatamaniuc-Bartha (22.), Rutai (23), Dróth (32.).

Vas Ádám: - Az elődöntőben nehéz meccset vívtunk, ennek megfelelően talán fásultak volta a lábak a döntő első félidejében. És persze jár a dicséret a Veszprémnek is, mert nagyot küzdött, alaposan megnehezítette a dolgunkat. A második félidőben viszont már kijött a különbség, gyorsan rúgtunk két gólt, és ott szerintem eldőlt a mérkőzés sorsa. Nehéz időszak van mögöttünk, amitől függetlenítettük magunkat, és bizonyítottunk, hogy igazi sportemberek vagyunk - büszke vagyok a csapatra, büszke vagyok az újabb kupagyőzelmünkre! De sokan nem ünnepelhetünk, hiszen hamarosan kezdődik a bajnoki döntő - a bajnokságban is az aranyérem a célunk!

Vatamaniuc-Bartha Dávid: - Örülök neki, hogy góllal járulhattam hozzá a győzelemhez. Küzdelmes összecsapást játszottunk, amit a második félidő elején sikerül eldöntenünk.  Nem titok, hogy vannak gondok a klub háza táján, de mi nem foglalkoztunk ezzel, a pályán bizonyítottunk. Büszke vagyok a Magyra Kupa-győzelemre! Sok munkáét tettünk bele az idei szezonba, most jön ki az eredménye, a kupa már megvan, most pedig következik a bajnoki döntő, amit szintén meg akarunk nyerni!

Dróth Zoltán: - Az első félidő nagyon nehéz volt, kemény ellenfélnek bizonyult a Veszprém - jól mentek a fiatal játékosai. Fordulás után viszont lendületesebb futballal tértünk vissza a pályára, az első gól nagyon kellett, és onnan már sokkal jobban játszottunk, megnyugodtunk, jöttek a gólok is. Esélyesként léptünk pályára, de nem adták olcsón a kupaaranyat. Nem foglalkoztunk, nem foglalkozunk a klub körül kialakult helyzettel, tesszük a dolgunkat! Nem fogunk sokat ünnepelni, mert pénteken márkezdődik a bajnoki döntő! És számunkra a bajnoki cím a legfontosabb, hiszen csak bajnokként léphetsz ki a nemzetközi porondra! 


 

A Haladás gyorsan mezőnyfölényt alakított ki – de meggyűlt a baja betömörülő ellenfelével. Pillanatokra volt csupán a labda a veszprémieknél, de nem akart góllá érni a szombathelyi nyomás. Nem tudta a saját gyors, energikus játékát játszani a Haladás. Így gól nélküli döntetlennel ért véget a küzdelmes első félidő. Sőt, nem sokkal a szünet előtt sérülés miatt le kellett cserélni a Haladás első számú kapusát, Alaszticsot.

Aki fordulás után sem tért vissza. De a HVSE közben feltörte a veszprémi reteszt: egy szép támadás végén Dróth lekészített labdáját lőtte kapuba a második hullában érkező Vatmaniuc-Bartha (1-0). Majd Rutai gyorsan rárúgta a második vasi gólt: Vas szabadrúgása után a lábak között lecsorgó labdát tessékelte közelről a hálóba (2-0). És nem vett vissza a tempóból a Haladás, nem hagyta erőre kapni ellenfelét. Át is állt vészkapus játékra a Veszprém. Vas rúgott kapufát – érett az újabb vasi gól. Ami Dróth csőrös bombájából meg is született (3-0)! A hátralévő szűk nyolc percet profin lemenedzselte a Haladás – és simán nyerte meg a kupadöntőt!

A kupagyőztes csapat névsora: Dróth Zoltán, Alasztics Marcell, Gyimesi Máté Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Knizs Olivér, Hajmási Milán, Henrique Diniz, Sipos Gergő, Kiss Patrik, Körmendy Gábor, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Fehér Dániel, Hadházi Sándor, Vas Ádám, Homlok Levente, Rutai Balázs játékosok. Vezetőség, szakmai stáb: Felipe Conde vezetőedző, Alexandre Philippi másodedző, dr. Kator Miklós csapatorvos, Dobány Patrick technikai vezető, Jakab Ferenc masszőr, Fehér József fizioterapeuta, Vörös Attila kit manager, Pálmay Tamás szakágvezető, Pálmay Tamara nemzetközi koordinátor, Szántó Erzsébet klubmenedzser, Bokor Zsolt sportigazgató, Homlok Zsolt elnök.

A Haladás 2018, 2020, 2022 és 2023 után ötödször, zsinórban harmadszor nyert kupát – ami parádés teljesítmény.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában