Eredmények

2024.05.14. 07:33

Karate: szombathelyi érmek Szardíniáról

Szardínia szigetének fővárosa, Cagliari adott otthont a Caduti Di Nassiriya elnevezésű nyílt nemzetközi karatebajnokságnak - amelyen szép eredményeket értek el szombathelyi „Leo” Karate-do SE sportolói.

Tóth Gábor

Elől balról Németh Máté és Varga Sarolta. Hátul Csonka Benett, Bencsics Bulcsú, Polyák Eszter, Gál Róbert edző, Polyák Dorka és Molnár Csenge

Forrás: VN/„Leo” Karate-do SE

Az olaszországi erőpróbán nyolc ország 35 klubja vett részt, 500 nevezéssel. A vasi, szombathelyi színeket a „Leo” Karate-do SE tíz sportolóval képviselte az erős, népes mezőnyben. A verseny annyiban tért el a szokásostól, hogy nem volt vigaszág - vagyis aki az első körben vereséget szenvedett a későbbi döntőstől, az később már nem mutathatta meg a tudását.

A 6-7 éves korosztályban Varga Sarolta remek teljesítménnyel duplázott, a formagyakorlat után a küzdelmet is megnyerte - két aranyérmével a szombathelyi delegáció legeredményesebb versenyzője lett. A 11-12 éves lányoknál Taller Flóra, Németh Anna, Polyák Eszter és Varga Boróka nevezett. A húsz fős mezőnyben Polyák Eszter formagyakorlatban a második helyig jutott, míg a többiek az ötödik-hetedik helyen zártak. Küzdelemben egyik szombathelyi lánynak sem sikerült az éremszerzés, a negyedik-hetedik helyen végeztek. Szintén a 11-12 éves korcsoportban a fiúknál Csonka Benett és Németh Máté indult "csatába". Benett a kezdő kategóriában formagyakorlatban a dobogó harmadik fokára álhatott, míg Máté a haladóknál szerezte meg a második helyet. Polyák Dorka a kadet korcsoportban formagyakorlatban első, míg küzdelemben a második lett. A junior korosztályban Molnár Csenge és Bencsics Bulcsú versenyzett. Csenge formagyakorlatban aranyat, Bulcsú bronzérmet szerzett. Így a „Leo"-csapa összesen négy arany-, három ezüst-, és két bronzéremmel térhetett haza - vagyis Gál Róbert vezetőedző elégedett lehetett tanítványaival.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában