Körmend–Kaposvár életre-halálra

2024.05.11. 07:53

Nagy csata várható a somogyiak és a vasiak között a bennmaradásért

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság alsóházi rájátszásának nyolcadik fordulójában az Egis Körmend a biztos bennmaradás reményében fogadja az életéért küzdő Kaposvárt szombaton 18 órától.

Sütő Dániel

Fotó: Szendi Péter

Nem sikerült jól a Rába-partiak szegedi vendégjátéka, amiben több tényező is szerepet játszott. A hiányzók mellett aznap utazott a Tisza-partra a piros-fekete gárda, amely szinte közvetlenül a meccs előtt szállt le a buszról. Ennek ellenére az első félidőben még teljesen partiban volt a Körmend a Szegeddel, szünet után viszont teljesen felőrölte ellenfelét a házigazda, és a harmadik negyedben el is döntötte a találkozót.

– Három nap alatt másodszor utaztuk keresztbe az országot, reggel 8-kor indultunk és délután 4-re értünk oda – fogalmazott Kocsis Tamás, az Egis Körmend vezetőedzője. – Üres kifogásnak tűnhet, de súlya van, így nagyon nehéz teljesítni. A mérkőzés végefelé, mikor láttuk, hogy elment a hajó, inkább már a következő fontos rangadóra koncentrátunk.

A Kaposvár négymeccses győztes szériája hazai pályáján ért véget szerdán, amikor a Paks hat ponttal (82-88) nyerni tudott Somogyban. A KKK-nak életbevágóan fontos lesz a szombati összecsapás, hiszen csak ezzel tudja életben tartani bennmaradási esélyeit.A Körmend viszont egy esetleges győzelemmel bebiztosíthatja jövő évi NB I.-es tagságát.

– Csúszni-mászni kell a pályán, és ha csak 1 ponttal is, de nyerni kell – szögezte le Kocsis Tamás. – Védekezésben mindenképp javulnunk kell, eddig is az volt az egyik legfőbb gond, hogy nem helyezünk kellő nyomást az ellenfélre. Nagyon jó dobói vannak a Kaposvárnak, emiatt sem lenne szerencsés és célszerű, ha belemennénk egy dobóversenybe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában