Hírek

2015.10.15. 17:59

Átadták az idei Prima-díjakat: A kategóriák győztese Gyurácz Ferenc, Dancsó Zoltán és Petró János lett

Szombathely - Ha október közepe, akkor a megye Oscarjának nevezett Prima-díj átadó gála. Az elegáns idei díjátadó ünnepség csütörtök estébe nyúlt a Weöres színházban.

Némethy Mária

A díj megyei megalapítását Szőnye József, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) Vas megyei elnöke szorgalmazta. Ő köszöntőjében üdvözölte a megjelenteket, a Prima-jelölteket, a megye és a város vezetőit, a jelenlévő polgármestereket, jegyzőket, a közélet és a vállalkozások jeles képviselőit, és köszönetét fejezte ki a díjat elindító Demján Sándornak, a segítőknek, a támogatóknak.

– Immár 11. alkalommal ünneplik megyénkben a vállalkozók a humán terület kiválóságait, és most először a Vas Megyei Ifjúsági Prima-díjat is át tudjuk adni egy fiatal művésznek – emelte ki beszédében Szőnye József. Az utána felszólaló Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott köszöntőjében azt hangsúlyozta:

– A tehetség munka, szorgalom nélkül elapad, mint a forrás. Az idei jelöltek is szorgalommal, kitartással érték el sikereiket, elismertségüket a szűkebb és tágabb közösségükben, és mindannyian bizonyítják azt, amit Kodály Zoltán így fogalmazott meg: „Az út a boldogabb élethez a műveltségen keresztül vezet". Harangozó Bertalan megköszönte a mecénások támogatását, a szervezők munkáját is. Dr. Lovassy Tamás, a VOSZ megyei Prima-koordinátora a díjat alapító Demján Sándor üdvözletét tolmácsolta, és elmondta: már tizedszer van jelen a vasi gálán, és mindig rendkívül színvonalasnak találta azt a jelöltekkel együtt.

Halmágyi Miklós, Nagyné Erőss Rozália, Petró János, dr. Gyurácz Ferenc, Dancsó „Kicsi"Zoltán, Kiss Márton és Szőnye József. Fotó: Unger Tamás

A gálán elsőként a tudomány és az oktatás kategória jelöltjeinek bemutatkozó portréfilmjét láthatta a Szombathelyi Tv jóvoltából a közönség. A kategória Prima-díjasa dr. Gyurácz Ferenc irodalomtörténész, szerkesztő, könyvkiadó lett, jelölt volt még Dumovits István horvátzsidányi pap és dr. Csejtei András onkológus, a Markusovszky kórház osztályvezető főorvosa. Ezután a sport kategória jelöltjei következtek, akik közül Dancsó „Kicsi" Zoltán kick-box versenyző és edző kapta a Prima-díjat, a másik két jelölt Füle Magdolna és Bánhegyi Attila, a Szombathelyi Kötélugró Klub vezetői, Kálovics Anikó hosszútávfutó, olimpikon volt. A kultúra kategória idei jelöltjei – Nagyné Erőss Rozália, a Bolyai gimnázium tanára, Petró János karmester és dr. Zsámbéky Monika művészettörténész, főmuzeológus – közül a Prima-díjas Petró János lett. Az első Vasi Ifjúsági Prima-díjat a 23 éves Kiss Márton zongoraművész kapta, aki Haydn D-dúr zongoraversenyének egyik tételét adta elő a közönség örömére.

Kiss Márton zongoraművész Vasi Ifjúsági Prima-díjat kapott

Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke beszédében köszönetet mondott Szőnye Józsefnek, és a vállalkozóknak, akik ilyen jó ügyet ilyen hosszú ideje támogatnak. A közönségdíjasra az idén is a Prima-díj fő médiatámogatójaként a Vas Népe olvasói szavazhattak. Halmágyi Miklós lapigazgató-főszerkesztő a szavazásról elmondta: az olvasók voksolási kedve nem lankadt, 7-8 ezer közötti szavazat érkezett most is. Ezek majdnem negyven százalékát Nagyné Erőss Rozália tanár kapta, ő lett az idei közönségdíjas. Jutalmát most is dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere adta át azzal:

– Gratuláció és köszönet mindenkinek, aki ehhez a díj-átadóhoz jelöltként, mecénásként, szervezőként hozzájárult. Magyarnak lenni nem könnyű, de azért vagyunk még mindig itt Európa közepén, mert sok tehetséges emberünk van. Amíg ilyen örömteli események történnek örülhetünk, mert van jövőnk.

Dr. Puskás Tivadar a közönségdíjat elnyert Nagyné Erőss Rozáliának adja át az elismerést. Fotó: Unger Tamás

A díjátadó ünnepségen hagyományosan átadták a VOSZ Vas Megyei Szervezete által odaítélt „2015. év megyei vállalkozója" díjakat is. Az év fodrásza a répcelaki Vargáné Chleblik Hajnalka, kárpitosa a szombathelyi Móritz József, építőipari vállalkozója a nicki Csorba József, kertésze a kőszegi Gurisatti Péter lett. Ugyancsak portréfilmmel bemutatták a gálán a VOSZ országos „Év vállalkozó díj" Vas megyei várományosait. Majd Budapesten veszik át az országos elismerést a körmendi Babati Zoltán, és a szombathelyi Lukács Tibor és Markó Péter ügyvezetők.

Molnár Árpád mellet az idei év fodrásza, Vargáné Chlebik Hajnalka, Szabó József Répcelak polgármestere és Szőnye József. Fotó: Unger Tamás


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!