Hirdetés

2024.04.13. 08:00

Tarkabarka csapatverseny az Audi Hungaria Iskolaközpontban

Kreatív, izgalmas, és hazánkban egyedülálló az a német nyelvű csapatverseny, amelyet a győri Audi-iskolában rendeztek meg a héten.

PR cikk

A gyerekek a verseny egyes állomásain más-más kompetenciát előtérbe helyezve adhatnak számot a megadott témában való jártasságukról.

Forrás: Audi Hungária Iskolaközpont

Az Audi Hungaria Iskolaközpont által szervezett Tarkabarka csapatverseny közel 11 éves múltra tekint vissza.

– A cél az volt, hogy eltérően a hagyományos nyelvi versenyektől, valami újat, kreatívat, színeset alkossunk, egy olyan versenyt, ahol nem az egyéni teljesítményen, hanem a csapatmunkán van a hangsúly. Így indult 2013-ban az első Tarkabarka csapatverseny, s évről évre egyre ismertebbé vált – mondja Balsay Judit, a megmérettetés egyik szervezője, aki Wéber Mónikával és Kormosné Kálmán Katalinnal felel a verseny lebonyolításáért.

A megmérettetésre a csapatoknak fel kell készülniük egy adott témából. Idén az alsó tagozaton „Járművek, közlekedési szituációk”, a felső tagozaton „Városok a kék Duna mentén Németországtól Magyarországig” volt a téma. Ehhez kapcsolódóan a gyerekeknek előzetesen készíteniük kellett egy plakátot, amelyet a versenyen prezentáltak.

A program során a csapatok forgószínpadszerűen vesznek részt különböző állomásokon, melyeken más-más kompetenciát előtérbe helyezve adhatnak számot a témában való jártasságukról. Az idén is volt barkácsolás, szerepjáték, dal- és vers-alkotás, rejtvényfejtés, egy állomás pedig a feltöltődésről szólt, itt a résztvevők egy kis

harapnivaló mellett erőt gyűjthettek a következő feladathoz. Körülbelül másfél órán keresztül folyt a lázas munka, majd a nap az eredményhirdetéssel, a díjak kiosztásával és a két legjobb prezentáció előadásával zárult.

A pandémia miatti kényszerszünet után az idei tanévben az Audi-iskola újra – immár nyolcadik alkalommal – rendezhette meg a népszerű csapatversenyt, amelyre több mint húsz német nemzetiségi, illetve két tannyelvű iskola kapott meghívást. Az iskolánként négyfős csapatok rendhagyó módon vegyesen álltak össze, külön az alsó és a felső tagozatos diákokból. Idén 9 alsós és 7 felsős csapat versenyzett egymással, s természetesen a házigazda Audi-iskola is indított egy-egy csapatot mindkét kategóriában.

Az alsó tagozatosok között az első helyezett a kecskeméti UBZ Mercedes-Benz iskola csapata, míg a felsősöknél a Soproni Német Nemzetiségi Iskola diákjai lettek.

– Úgy gondoljuk, ezzel a versennyel iskolánk egyedülállót alkotott, és örömmel tapasztaljuk, hogy egyre több iskola kap kedvet a részvételhez. Az idei évben Győr-Moson-Sopron vármegyén kívül Szlovákiából és Kecskemétről is érkeztek hozzánk csapatok. Ez az esemény kiváló lehetőség arra, hogy másoknak is megmutassuk iskolánk szellemiségét, és lehetőséget biztosítsunk arra, hogy minél többen megismerjenek bennünket és továbbvigyék iskolánk jó hírnevét – mondta Andreas Gering főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában