Állatvilág

2017.03.08. 20:45

A szívével látó kutya - Az út mellett dobták ki a vak ebet, Bercit

Sárvár - Lehet, hogy már nem is szabadna meglepődni, hogy micsoda embertelenségekre képesek a kutyatartók. Bercinek szerencséje volt, már jó kezekben van.

Bakos Ágnes

A szerencsének és jó embereknek köszönheti Berci, hogy a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítványhoz került.

Az alapítvány munkatársai tették közzé Berci történetét, ami ismerhető belőle. "A megtalálói éppen ott álltak meg egy pillanatra az út mellett, ahova a csupa szív berni pásztor és border collie keverék fiút kidobták az árokba. Az eb csak ácsorgott és várta a sorsát - Berci ugyanis teljesen vak. A nyakában pedig nehéz lánc lógott, egy szakaszon már belenőve a bőrébe, ezen kívül nagyon sovány."

Berci, aki már jó kezekben van, de támogatókra és gazdira vár Fotó: Facebook.com

A kutyamentők orvoshoz vitték a szombathelyi Noé Állatambulanciára, ahol leszedték a láncát, ellátták a sebét. A beszámoló azt írja:

"Ez a tünemény az egész műveletet egy nyikkanás nélkül tűrte, még közben is csóvált, pedig nem lehetett kellemes érzés. Annak ellenére, hogy hirtelen találkozott egy csomó új emberrel és helyzettel, nagyon okosan és nyugodtan viselkedett, érdeklődő volt és hihetetlenül kedves. Megígértük neki, hogy egy csodálatos családot és otthont találunk neki, akik akkor is elfogadják és imádják őt, ha esetleg soha többé nem fog látni." Márpedig lehet, hogy nem lesz látó, az első vizsgálatok szerint nem gyógyítható Berci szeme, de mihelyt lesznek rá anyagi forrásaik, megvizsgáltatják szemspecialistával is - írták a Berciről szóló beszámolóban. A hozzáértők úgy tippelik, hogy Berci négy év körüli lehet, még fiatal kutyus. Chipje nem volt, de hamarosan kap, ahogy oltást is és parazitamentesítésen is átesik. Ivartalanítási kötelezettséggel fogadható örökbe.

Ha valaki hozzájárulna Berci gyógyulásához vagy úgy gondolja, hogy a gazdája lenne, az hívhatja az alapítvány telefonszámát: a
0670-2205600-s számot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!