Állatvilág

2017.03.07. 19:55

Pontyot és amurt telepítenek

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szerdán ponty- és amurtelepítést végez a kezelésében lévő vasi és zalai horgászvizeken.

Tóth Gábor

A tavaszi telepítéssel 12 800 kilogramm fogható méretű háromnyaras ponty és 400 kilogramm amur kerül a szövetségi horgászvizekbe. Az állóvizek mellett a Rába folyó ikervári szakaszába és a Láhn-patakba is telepítenek pontyot. A halasítás miatt általános horgászati tilalom lép életbe az állóvizeken a telepítés napjától, azaz ma 9 órától szombat reggel 6 óráig. A haltelepítések után a szövetség munkatársai a vízpartokon kihelyezik az általános horgászati tilalomra vonatkozó információkat. A telepítésben érintett vízterületek: vasvári tavak, Püspökmolnári-tó, Rába folyó ikervári szakasza, Rábasömjéni-tó, Merseváti-tó, Celldömölki-tó (a Celldömölki HE támogatásával), Nagypiriti-tó (a Celldömölki HE támogatásával), szombathelyi Csónakázótó, szombathelyi horgásztó, újperinti I. számú tó, gencs-perenyei tó, Csepregi-tó, gersekaráti Sárvíz-tó, Magyarszecsődi-tó (a Körmendi Határőr HE támogatásával), máriaújfalui Hársas-tó, Láhn-patak, Vadása-tó, Kéthatár-tó, kerkaszentkirályi holtág.

Friss hír, hogy a Csánigi-horgásztó halgazdálkodási jogát 15 évre ismét elnyerte a szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!