Alsószölnök

2015.12.06. 17:56

Karácsonyi díszeket készítettek az alsószölnökiek

Alsószölnök - Adventi díszeket készítettek az alsószölnökiek Barabásné Sass Ibolya vezetésével. A szervezők nem számítottak ennyi résztvevőre.

Kóczán Viktória

Igencsak népszerű volt az Alsószölnöki Német Nemzetiségi Önkormányzat adventidísz-készítő délutánja.

- Nem számítottunk ennyi résztvevőre, gyerekek és felnőttek is szép számmal jöttek a rendezvényre - mondta el Czuczainé Skaper Hilda, az Alsószölnöki Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. - Minden évben tartunk farsangot, gyereknapot, valamint adventkor énekelünk a templomban. Ez utóbbira december 13-án kerül sor. Az idei adventi ének azért lesz különleges, mert kapcsolódik a templom 200 éves évfordulójához.

Balról Bartakovics Réka, Treiber Gréta, Bartakovics Noémi

Barabásné Sass Ibolya vitte a díszítéshez való nyersanyagokat. Munka közben segítette, motiválta és ötleteket adott a résztvevőknek. - Ilyen szép dolgokat még nem láttam, mindenki olyan díszeket készített, amelyek egytől-egyig gyönyörűek.

A helyi német kisebbség, amely körülbelül száz tagot számlál, egy német est magtartását tervezi.

- Meg fogunk hívni a megyéből egy csoportot, valamint szerepelni fog az énekkarunk, és természetesen színpadra lépnek a gyerekek is. Ez egy esti program lesz énekkel, tánccal és sok-sok zenével - hangsúlyozta Czuczainé Skaper Hilda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!